Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karpatské lečo

Karpatské lečo s čerstvými houbami a pikantní klobásou je vydatné a plné chutí. Kombinace cibule, paprik, rajčat a hub tvoří lahodný základ, který doplňuje kořeněná klobása. Výborné jako rychlý oběd nebo večeře, která příjemně zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky očistíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, houby očistíme a pokrájíme. Rajčata nakrájíme na osminky. Krok 2: Cibuli zpěníme na oleji, přidáme houby, osolíme a přikryté dusíme za občasného podlévání horkou vodou. Krok 3: Když jsou houby měkké, přidáme k nim papriku a rajčata. Společně vše podusíme doměkka. Krok 4: Klobásu nakrájíme na kolečka a orestujeme. Krok 5: Lečo podáváme s opečenou klobásou a vařenými brambory. Pokud budeme lečo podávat bez klobásy, můžeme jako přílohu použít rýži.

TIP: Jak uvařit zeleninové lečo?

Zveřejněno 3. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karpatské lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wE1o

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karpatské lečo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wE1o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, houby čerstvé, olej, sůl, paprika, rajče, klobása pikantní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu