Jablkové paštičky s játry

Merylas Kuchařka: Merylas

4 porce Předkrmy 6 názorů

Suroviny

2 větší a pevná jablka
100 g kuřecích jater
15 - 20 g cibule
40 g libovější anglické slaniny v plátcích
sůl
mletý pepř
1 dl červeného vína
petrželka na ozdobu
bílé pečivo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka rozkrojíme a vydlabeme jadřinec i s částí dužiny, abychom měli větší jamku na plnění.

  2. Jamky vypláchneme částí odměřeného vína a to zase slijeme a necháme na podlití. Jamky vyložíme kousky anglické slaniny a naplníme játrovou hmotou. Tu si připravíme tak, že játra s částí anglické slaniny a cibulí rozemeleme nebo nasekáme, osolíme a opepříme, můžeme použít i jiné koření.

  3. Jablka dáme do vhodné nádoby, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou nebo zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a celkově pečeme zhruba 40 minut - podle potřeby. Ke konci pečení pokličku odklopíme. Podáváme s bílým pečivem.

Poznámka

Recept byl v časopise Kuchyně, tam se ale připravoval z vepřových jater a ještě byl na dokořenění použitý muškátový květ a koriandr. Já jsem toto koření neměla k dispozici, ale vyzkoušela bych to s ním.

Recept předávám dál těm, co mají rádi netradiční kombinace.

Vydlabanou dužinu můžeme použít na ovocný salát nebo uvaříme kompot.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablkové paštičky s játry

Tématické fráze: recept na pastiku s jablky jablkovy kompot co s nim kuře na paprice s játry

Zapomněl/a jsem heslo