Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná rajčata

Plněná rajčata jsou skvělým tipem na lehký a chutný oběd či večeři. Šťavnatá rajčata plníme směsí z restovaného hovězího masa, která příjemně voní po bylinkách. V troubě se všechny chutě krásně propojí a vytvoří lahodné jídlo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z rajčat seřízneme vršek a vydlabeme dužinu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Po chvilce přidáme prolisovaný česnek a pak mleté maso. Krok 3: Chvíli vše opékáme. Když je maso osmažené, přidáme dužinu z rajčat a protlak. Společně dusíme asi 15 minut. Krok 4: Nakonec směs ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Krok 5: Zapékací mísu vymažeme olejem, vyskládáme rajčata a naplníme je masovou směsí. Krok 6: Rajčata posypeme sýrem a při 180 °C zapékáme asi 20 minut.

TIP: Co udělat s přebytkem rajčat?

Zveřejněno 4. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L909p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L909p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule, olej, česnek, maso hovězí mleté, protlak rajčatový, bylinky, sůl, pepř mletý, sýr chedar

Přidat fotografie receptu