Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí cordon bleu

Jídlem, které najdeme snad v každé restauraci, je oblíbené cordon bleu. Domácí verze s camembertem nabízí krémovější chuť a zajímavou obměnu klasiky. Hodí se k bramborám, salátu, nebo jen tak se zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa, naklepeme ho, osolíme a opepříme. Krok 2: Na jednotlivé řízky rozložíme šunku a plátky sýra. Maso přeložíme a konce zpevníme pomocí párátka, aby sýr při smažení nevytekl. Krok 3: Kapsy obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. Krok 4: Smažíme v dostatečném množství oleje z obou stran dozlatova. Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

TIP: Jak správně připravit cordon bleu?

Zveřejněno 7. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí cordon bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RoM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí cordon bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RoM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, šunka sušená, sýr camembert, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu