Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu

mika59 Kuchařka: mika59

4-5 ks podle velikosti Mleté maso 4 názory

Suroviny

500 g mletého kuřecího masa
1 vejce
50 ml smetany ke šlehání
lžíce hořčice
lžička mleté papriky
1 jarní cibulka (nadrobno)
cca 2-3 lžíce strouhanky
lžíce hladké mouky
sůl
pepř
----
plátky sýru
plátky šunky
vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Odložíme na hodinku do lednice. Poté maso znovu prohněteme a odebíráme kousky, které splácneme do tenčích placiček. Je dobré to dělat na desce posypané moukou, anebo v mokré dlani.

  2. Na tenkou placičku položíme šunku se sýrem a přiložíme přibližně stejnou placičku masa. Přimáčkneme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku pozvolna dozlatova.
    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Poznámka

Je dobré řízky udělané a obalené v mouce dát na půl hodiny do lednice. Lépe se s nimi potom pracuje, ale není to nutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 647 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu

  • mika59 mika59(autor receptu)

    Nechnic: Děkuji :-K:-K

    Odpovědět

  • Nechnic Nechnic

    Dnes jsem poprvé dělala a je to výborné :yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59(autor receptu)

    gustavo.woltmann: Opravdu mně to potěšilo ;-) děkuji moc :-K:-K

    Odpovědět

  • gustavo.woltmann gustavo.woltmann

    Zajímavé zpestření klasického českého jídla! :-8 Přípravu pokrmu si nijak extra neprodloužíte, ale rozdíl od klasického řízku rozhodně poznáte. Zajímavá kombinace koření a konzistence masa klasickému receptu dodala úplně nové rozměry. Tip s ledničkou je taky velmi užitečný, doporučuji!:yes:

    Odpovědět