Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné kapustové listy v trojobalu

Kapustové listy plněné lahodnou směsí a obalené ve zlatavém trojobalu představují netradiční, ale výtečnou variantu oblíbených řízků. Křupavý obal skrývá šťavnatou náplň a dohromady tvoří originální pokrm, který si zamilujete po prvním soustu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: U kapustových listů škrabkou seřízneme vysoký tvrdý střed, listy povaříme v osolené vodě asi 5 minut do poloměkka a necháme dobře okapat. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme ji na oleji zesklovatět, přidáme 4 vejce, osolíme, opepříme a vše za stálého míchání dosmažíme do zhoustnutí. Krok 3: Na list (ke spodní široké straně) dáme čtvrtinu vajec, hrášku, nakrájené papriky a půlku klobásy. Krok 4: List stočíme, tak, že, boční strany zahneme dovnitř, list stáčíme k vrchní straně a zajistíme párátkem. Takto upravíme i zbývající listy. Krok 5: Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném 1 vejci a strouhance. Krok 6: Na plech (nebo pekáček) dáme pečící papír potřený olejem, položíme závitky, pokapeme olejem a pečeme při teplotě 200 °C asi 10-15 minut do zlatova.

TIP: Oblíbené recepty z kapusty

Zveřejněno 7. 8. 2025

Poznámka autorky Handour

Závitky pečené v troubě jsou dietnější

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kapustové listy v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk695

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kapustové listy v trojobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk695

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
listy kapustové, vejce, klobása, hrášek, paprika čerstvá červená, cibule, sůl, pepř mletý, mouka hladká, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu