Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté buchty podle Mirky van Glis Slavíkové

Kynuté plněné buchty jsou tradiční sladkou pochoutkou české kuchyně. Inspirujte se receptem cukrářky Mirky van Gils Slavíkové a okořeňte těsto hřebíčkem, vanilkou a muškátovým oříškem. Při pečení vám buchty provoní celý domov.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jenufka

Středně náročný

Doba přípravy 225 min Doba přípravy: 200 min Doba tepelné úpravy: 25 min včetně doby kynutá těsta i buchet

225 min (200 min příprava + 25 min tepelná úprava, včetně doby kynutá těsta i buchet)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme cukr, muškátový oříšek, hřebíček, semínka z vanilkového lusku a citronovou kůru. Na okraj mouky dáme sůl. Krok 2: Ve vlažném mléce rozmícháme sušené droždí a žloutky. Směs vlijeme do důlku a na konec přidáme změklé máslo. Krok 3: Vše spojíme v pružné, vláčné a nelepivé těsto, které necháme přikryté asi 1-2 hodiny kynout na teplém místě. Během kynutí můžeme i dvakrát prohníst. Krok 4: Vykynuté těsto přesuneme na vál, rozválíme jej na obdélník a ten rozdělíme na požadovaný počet čtverečků. Na střed každého kousku naneseme libovolnou náplň a pečlivě zabalíme, aby nevytekla. Krok 5: Pekáč vytřeme důkladně máslem a naskládáme do něj zabalené buchty. Znovu potřeme máslem a necháme znovu přibližně 1 hodinu kynout. Troubu zapneme na 190 °C. Krok 6: Následně vložíme buchty do trouby a při 190 °C pečeme přibližně 25-30 minut. Po upečení můžeme buchty obrátit na prkénko a sundáme pekáček.

TIP: Oblíbené náplně do buchet a koláčů

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty podle Mirky van Glis Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB2K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté buchty podle Mirky van Glis Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRB2K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, máslo, sůl, žloutek, mléko, droždí sušené, citron, koření hřebíček, ořech muškátový, lusk vanilkový,

Přidat fotografie receptu