Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké linecké podle Mirky van Gils Slavíkové

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 23 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez chlazení těsta

23 min (15 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez chlazení těsta)

Vanilkou a citronem vonící křehké linecké je neodmyslitelnou součástí Vánoc. Avšak toto cukroví můžete upéct kdykoliv i během roku. S osvědčeným receptem vyhlášené kuchařky Mirky van Gils Slavíkové rozhodně nešlápnete vedle.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 139 kJ /
3 140 kcal
Bílkoviny43,27 g
Tuky182,66 g
Vláknina9,13 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 893 mg
Sůl2,55 g
Sacharidy326,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Utřeme lehce změklé máslo, cukr, sůl, vanilku, nastrouhanou kůru a žloutky. Pak svižně vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto dáme vychladit. Krok 2: Z vychlazeného těsta vyválíme 3 mm silný plát. Z něj vykrajujeme libovolné tvary a v polovině z nich vykrojíme i střed. Krok 3: Na plech dáváme vždy buď tvary plné nebo s vykrojeným středem. Cukroví pak pečeme v rozpálené troubě na 160 °C asi 8 minut. Krok 4: Vychladlé sušenky slepujeme rybízovou zavařeninou a pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkou.

TIP: Tipy na pro pečení lineckého cukroví podle slavné cukrářky

Zveřejněno 15. 2. 2024 07:55

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké linecké podle Mirky van Gils Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJn0l

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehké linecké podle Mirky van Gils Slavíkové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJn0l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, sůl, vanilka mletá, žloutek, kypřící prášek do pečiva, citron, zavařenina rybízová, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu