Babiččina vepřová krkovice se švestkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 507 kJ / 599 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,92 g |
Tuky | 0,16 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 116,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Recept mám po své babičce, která to dělávala místo složitých povidlových, nebo černých omáček. Dokonce i na ryby a moc nám to chutnávalo všem. Nejlepší příloha jsou knedlíky, ale jde k tomu téměř všechno.
Recept jsem úplnou náhodou objevila, když už jsem měla zato, že mi nenávratně zmizel.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 4. 2015 20:58
regan: Regane, nejsem zklamaná, spíš je mi líto vaší práce a bez positivního výsledku Jak se říká tisíc lidí má 1000 chutí a vám to zrovna nesedlo, ale vyzkoušel jsi to
19. 4. 2015 16:31
regan: Musím zklamat oběd nám moc nechutnal bylo to pro nás dost sladké a cukr jsem nedával a víno jsem použil červené suché.
19. 4. 2015 10:44
Dneska váš recept vyzkouším doufám že nám bude všem chutnat přeji hezký den
15. 2. 2014 15:44
Dobrý den, dnes jsem dělala poprvé. A super , všem moc chutnalo. Malinko jsem upravila a dělala bez cukru. U nás se maso nikdy na sladko nejedlo. Ale to je už minulost. Děkuji za mňam recept. A zdravím Vás Martina
20. 3. 2010 15:49
Kapra na čierno som raz skúšala a tiež sa mi to nejak nepodarilo,ale myslím že tú sladkú chuť by malo vyvážiť to víno a citr.šťava.Ja som tam vtedy pridala ocot a nedalo sa to jesť.Odavhu už na to nemám,ale mäso na sladko milujem,takže keď sa to dobre uvarí,môže to byť delikatesa
20. 3. 2010 14:18
Jani, ten tvůj recept se mi na první pohled zalíbil, tak jsem to dnes uvařila. Ale nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu,ale bylo to příšernýTa omáčka byla děsivě sladká, snad k palačinkám dobrý,ale k masu příšerný.A to mám já i manžel tuhle kombinaci moc rádi.Ale nějak se mi to prostě nepovedlo.Buď jsem tam dala moc povidel...možná víc cukru...nevím
Ještě s těmi noky to fakt bylo...
k pláči. Manžel si celou dobu u oběda dělal legraci,jestli si k tomu má uvařit ještě kafe, ale zase to maso...to je jako kdyby si dal hořčici ke kafi a tak. No těch keců...K palačinkám by ta omáčka mohla být výborná. Tak bacha lidi, méně je někdy více. Radši méně povidel, méně cukru....jenom ať je to nasládlé a ne přesládlé, pak to může být výborné.
19. 2. 2010 10:40
Dešťovko, dá se říct, že chuť je dost podobná, jen bez rybí chutě, ale je to delikátní
19. 2. 2010 07:06
Jani, je to jako kapr na cerno??? Myslim o chuti?
13. 11. 2009 14:41
tento recep jsem přepsal a dal jsem ho mamce k narozkám. Ani ne za týden jsem ochutnal je to velmi dobre
8. 10. 2009 18:12
ahoj, som tu nová a tvoj recept mi padol hneď do oka, už viem, čo bude u nás v nedeľu na obed...slinky mi tečú už teraz
11. 8. 2009 07:42
Babinko. To musí být božské MANU. Úplně to cítím, tu lahůdku. Už jsem o té omáčce něco kdysi zaslechl(dělali to s králíkem), ale musím přiznat, že já bych to velice rád vyzkoušel, ale žena by nesouhlasila.Byla by z toho válka. Tak musím počkat na nějakou strašně výbornou náladu, když nechci mit v tomhle věku na krku rozvod. HI HI HI. Václav. Ale +bodík máš.
11. 8. 2009 07:21
Tenhle recept mě moc překvapil, ale úplně si tu chuť dovedu představit, určitě někdy vyzkouším.
1. 7. 2009 21:32
Petro,to jsi mě moc potěšila,z toho mám vždycky největší radost a ještě chutnalo,když někdo uvaří můj recept,je to lepší odměna,než body.Tak díky!
1. 7. 2009 20:10
Dneska jsem to dělala na dýchanek , bylo to úžasnéééééé.
20. 6. 2009 15:57
Hanče, určitě stačí, krkovičku rozklepeš, tak je maso celkem tenké, pak ho zase orestuješ, než ho dáš do trouby a tím pečením to jenom dotáhneš do konce. Jestli by se ti to nezdálo, tak není problém, nechat to v té troubě déleTak vyzkoušej a napiš, jaký to mělo u vás úspěch
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Treska na mandlích s červeným vínem
Přidáno před 5 minutami

Hrášková sekaná s polentou
Přidáno před 9 minutami

Dušené cibulky s řapíkatým celerem
Přidáno před 51 minutami

Lotus mini cheesecake
Přidáno před 19 hodinami

Svíčková polévka s nudlemi
Přidáno před 20 hodinami

Vepřové kostky na argentinském koření
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Milouškovy oblíbené broskvové řezy
uvařil/a Lenak
před 40 minutami

Minutková krkovička (křehká)
uvařil/a martiline
před 1 hodinou


Rizoto z pečeného kuřete
uvařil/a Chlupina
před 10 hodinami

"Veršované" brambory se sýrem a houbami
uvařil/a Elivet
před 10 hodinami

Štrúdl na slano
uvařil/a Mareczech
před 10 hodinami

Bramborové houstičky
uvařil/a Arleta
před 10 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a Yvona B.
před 10 hodinami

Sachr dort z jablek
uvařil/a lucieee
před 11 hodinami

Luxusní a rychlý makovník
uvařil/a Cejenka
před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová krkovice recepty vepřová krkovice vepřové na švestkách maso na švestkách krkovice na švestkách vepřové maso na švestkách krkovice vepřová pečeně na švestkách vepřové maso se švestkami vepřová pečeně se švestkami maso se svestkami vepřové výpečky z krkovice výpečky z krkovice vepřová krkovice recept recepty ze švestek krkovička na švestkách krkovice recepty vepřová krkovice na švestkách trnčenica recepty z veprove krkovice
Suroviny: krkovice vepřová, švestky, víno červené, povidla švestková, slivovice, cukr, skořice mletá, tuk, pepř, sůl
Babiččina vepřová krkovice se švestkami
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YELn
23 názorů