Babiččina vepřová krkovice se švestkami

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Vepřové maso 23 názorů

Suroviny

4 plátky krkovice
80 g švestek
2 dcl červeného vína
4 polévkové lžíce švestkových povidel
trochu slivovice nemusí být
10 dkg cukru
špetka mleté skořice
trochu octa, nebo citronové šťávy
tuk na opečení
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet.Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout.

  2. Krkovici rozklepeme na větší plátky, na které dáme scezené švestky a šťávu si zatím necháme. Plátky přehneme na půlku a sepneme.

  3. Osolíme a opepříme a zlehka na tuku opečeme.

  4. Do pekáče nalijeme zbylou šťávu ze švestek

  5. .Na ní dáme sepnuté krkovičky a dáme péct na 180°C. Pečeme do růžova asi 15-20 minut.

  6. Vyndáme z trouby, maso dáme stranou a do vypečené šťávy dáme povidla a povaříme.

  7. Můžeme dochutit slivovicí, přikyselíme a už jen prohřejeme.

Poznámka

Zdroj: Recept mám po své babičce, která to dělávala místo složitých povidlových, nebo černých omáček. Dokonce i na ryby a moc nám to chutnávalo všem. Nejlepší příloha jsou knedlíky, ale jde k tomu téměř všechno.

Recept jsem úplnou náhodou objevila, když už jsem měla zato, že mi nenávratně zmizel.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 55 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Babiččina vepřová krkovice se švestkami

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    regan: Regane, nejsem zklamaná, spíš je mi líto vaší práce a bez positivního výsledku:-( Jak se říká tisíc lidí má 1000 chutí a vám to zrovna nesedlo, ale vyzkoušel jsi to;-)

    Odpovědět

  • regan regan(neregistrovaný)

    regan: Musím zklamat oběd nám moc nechutnal bylo to pro nás dost sladké a cukr jsem nedával a víno jsem použil červené suché.

    Odpovědět

  • regan regan(neregistrovaný)

    Dneska váš recept vyzkouším doufám že nám bude všem chutnat přeji hezký den

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Dobrý den, dnes jsem dělala poprvé. A super , všem moc chutnalo. Malinko jsem upravila a dělala bez cukru. U nás se maso nikdy na sladko nejedlo. Ale to je už minulost.:-8 Děkuji za mňam recept. A zdravím Vás Martina

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Kapra na čierno som raz skúšala a tiež sa mi to nejak nepodarilo,ale myslím že tú sladkú chuť by malo vyvážiť to víno a citr.šťava.Ja som tam vtedy pridala ocot a nedalo sa to jesť:no:.Odavhu už na to nemám,ale mäso na sladko milujem,takže keď sa to dobre uvarí,môže to byť delikatesa;-)

    Odpovědět

  • Daisy Daisy

    Jani, ten tvůj recept se mi na první pohled zalíbil, tak jsem to dnes uvařila. Ale nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu,ale bylo to příšerný:-//Ta omáčka byla děsivě sladká, snad k palačinkám dobrý,ale k masu příšerný.A to mám já i manžel tuhle kombinaci moc rádi.Ale nějak se mi to prostě nepovedlo.Buď jsem tam dala moc povidel...možná víc cukru...nevím:no:Ještě s těmi noky to fakt bylo...;-( k pláči. Manžel si celou dobu u oběda dělal legraci,jestli si k tomu má uvařit ještě kafe, ale zase to maso...to je jako kdyby si dal hořčici ke kafi a tak. No těch keců...K palačinkám by ta omáčka mohla být výborná. Tak bacha lidi, méně je někdy více. Radši méně povidel, méně cukru....jenom ať je to nasládlé a ne přesládlé, pak to může být výborné.:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dešťovko, dá se říct, že chuť je dost podobná, jen bez rybí chutě, ale je to delikátní;-)

    Odpovědět

  • destovka destovka

    Jani, je to jako kapr na cerno??? Myslim o chuti?:-((:-K

    Odpovědět

  • Jakub Schiller Jakub Schiller(neregistrovaný)

    tento recep jsem přepsal a dal jsem ho mamce k narozkám. Ani ne za týden jsem ochutnal je to velmi dobre

    Odpovědět

  • connie connie

    ahoj, som tu nová a tvoj recept mi padol hneď do oka, už viem, čo bude u nás v nedeľu na obed...slinky mi tečú už teraz:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Babinko. To musí být božské MANU. Úplně to cítím, tu lahůdku. Už jsem o té omáčce něco kdysi zaslechl(dělali to s králíkem), ale musím přiznat, že já bych to velice rád vyzkoušel, ale žena by nesouhlasila.Byla by z toho válka. Tak musím počkat na nějakou strašně výbornou náladu, když nechci mit v tomhle věku na krku rozvod. HI HI HI. Václav. Ale +bodík máš.

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tenhle recept mě moc překvapil, ale úplně si tu chuť dovedu představit, určitě někdy vyzkouším.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Petro,to jsi mě moc potěšila,z toho mám vždycky největší radost a ještě chutnalo,když někdo uvaří můj recept,je to lepší odměna,než body.Tak díky!;-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dneska jsem to dělala na dýchanek , bylo to úžasnéééééé.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Hanče, určitě stačí, krkovičku rozklepeš, tak je maso celkem tenké, pak ho zase orestuješ, než ho dáš do trouby a tím pečením to jenom dotáhneš do konce. Jestli by se ti to nezdálo, tak není problém, nechat to v té troubě déle;-)Tak vyzkoušej a napiš, jaký to mělo u vás úspěch:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřová krkovice recepty vepřová krkovice vepřové na švestkách maso na švestkách krkovice na švestkách vepřové maso na švestkách krkovice vepřová pečeně na švestkách vepřové maso se švestkami vepřová pečeně se švestkami maso se svestkami vepřové výpečky z krkovice výpečky z krkovice recepty ze švestek krkovička na švestkách krkovice recepty vepřová krkovice na švestkách recepty z veprove krkovice trnčenica recepty se švestkami

Zapomněl/a jsem heslo