Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový džem

Urodilo se vám hodně ovoce a nevíte, jak jej zpracovat? Vsaďte na klasiku a připravte lahodný džem, který uchová švestkovou chuť do zimních měsíců. Lehce pikantní džem ozvláštní spoustu dezertů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

katerina.pohlova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Švestky omyjeme, napůlíme a odstraníme pecky. Krok 2: Švestky vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí, zhruba 15-20 minut. Krok 3: Jakmile jsou švestky měkké, přisypeme všechny cukry. Mícháme do rozpuštění a vaříme do zhoustnutí (asi 20-30 minut). Krok 4: Přidáme kyselinu citrónovou a lžíci rumu. Minutku povaříme. Krok 5: Ještě horký džem plníme do čistých sklenic, které dobře zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Zveřejněno 16. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2WA

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k2WA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
švestky, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krupice, cukr, kyselina citronová, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu