Švestková dobrota se skořicí - džem
Vychutnejte si sladký a aromatický domácí džem s příchutí skořice, který spojuje šťavnaté ovoce s teplým kořeněným nádechem. Tento lahodný džem je ideální na pečivo, do jogurtu nebo jako náplň do dezertů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 095 kJ / 2 891 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,75 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 37,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 687,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velkého hrnce vložíme na drobné kousky nakrájené čerstvé i sušené švestky. Přidáme kyselinu citronovou a Gelfix Extra, rozmíchaný se 2 lžícemi cukru. Kyselinu citronovou lze vypustit, nebo nahradit citronovou šťávou. Promícháváme a asi 1 minutu povaříme. Přidáme zbytek cukru a skořicový cukr, přivedeme k varu a za stálého míchání provaříme 5–7 minut.
Krok 2: Provedeme zkoušku tuhosti – na talířek kápneme trochu džemu a pokud po vychladnutí není tuhý, přidáme ještě rovnou lžičku kyseliny citronové a promícháme.
Krok 3: Horkou hmotou plníme připravené sklenice a uzavřeme víčkem. Naplněné uzavřené sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme takto 5 minut stát na víčku. Potom obrátíme a máme hotovo.
Zveřejněno 9. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková dobrota se skořicí - džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7oQ
Moje poznámka
Švestková dobrota se skořicí - džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G7oQ
Nejnovější recepty
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 3 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmářka radí, jak správně namáčet a připravovat sušené houby shiitake: Výrazné chuti prospěje delší doba v lednici
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Střecha ze sušenek BeBe
Xion14 před 1 hodinou
Cuketové brownies
Xion14 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
Barunka1 před 2 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 2 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 3 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 4 hodinami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 9 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 10 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 11 hodinami
Tématické fráze:
švestková marmeláda se skořicí,
švestková marmeláda se skořicí - recepty,
svestkovy dzem,
švestková marmeláda,
švestková marmeláda bez cukru,
svestkova dzem,
švestková marmeláda se skořicí recept,
švestková marmeláda recept,
svestkovy dzem recept,
švestkový džem se skořicí,
recept na švestkovou marmeládu se skořicí,
svestkova pochoutka se skorici,
švestková marmeláda top recept,
svestka dzem,
švestková zavařenina se skořicí,
švestková marmeláda s bananem,
rychlá švestková marmeláda,
švestkové džemy,
švestková povidla s kyselinou citronovou,
gelfix švestková
Suroviny:
švestky,
švestky sušené,
cukr,
kyselina citronová,
cukr skořice,
gelfix extra
Komentáře (10)