Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Med z rozkvetlých pampelišek

Pampeliškový med, nebo chcete-li sirup, je velmi snadný na přípravu, avšak časově náročnější. Květy je potřeba 24 hodin macerovat a teprve pak je můžete svařit na med. Určitě se tím ale nenechte odradit, v bylinkovém čaji je úžasný, stejně jako třeba na ranní kaši.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cikitita

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nasbíráme plně rozkvetlé květy pampelišek. Krok 2: Pampelišky opatrně propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, přikryjeme a necháme 24 hodin odstát. Krok 3: Po 24 hodinách přisypeme k pampeliškám 1 kg cukru a přilijeme citronovou šťávu. Vaříme tak dlouho, až je sirup hustý jako med.

TIP: Jak využít pampelišky

Zveřejněno 20. 8. 2025

Poznámka autora Cikitita

Med z pampelišek vlastně není med, ale sirup. Při vaření je potřeba hlídat, aby se nepřevařil, jinak začne po nějaké době cukernatět.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Med z rozkvetlých pampelišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo5z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Med z rozkvetlých pampelišek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo5z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květy pampelišek, voda, cukr krupice, citron

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu