Rozkvetlé housky

Danca Kuchařka:

Slané pečivo 8 názorů

58

Suroviny

400 ml vlažné vody
1 lžička soli
150 ml rozpuštěného sádla
400 g hladké mouky
400 g polohrubé mouky
20 g droždí
špetka cukru
vejce na potření
lněná semínka na posypání(nebo jiná)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zadělávám v DP, ale můžeme i ručně v míse.

  2. Do pekárny dáváme suroviny v uvedeném pořadí, ( v případě ručního zadělávání připravíme nejdříve kvásek z trochy vody, cukru, lžíce mouky a droždí ).

  3. Pečlivě propracované těsto necháme vykynout, až zdvojnásobí objem, poté ho vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme na 12 stejných dílků. Z těch vytvoříme bochánky a necháme opět chvíli pod utěrkou nakynout.

  4. Polovinu bochánků rozválíme na placičku, přendáme ji na pečící papír, střed 3x-4x nařízneme ( viz. foto ) a vytvarujeme kytičku.

  5. Doprostřed vložíme jeden bochánek těsta, celé potřeme vejcem a střed "kytky" posypeme semínky. Takto zpracujeme všechno těsto, tzn. že budeme mít 6 kytiček.

  6. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C ( horkovzduch ) a pečeme cca 25 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozkvetlé housky

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo