Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková povidla s kořením

Švestková povidla čekají ve spíži, abychom je mohli přidávat do koláčů, buchet nebo z nich připravit i omáčku k masu. Připravte tentokrát kořeněná povidla, která voní po skořici, badyánu a hřebíčku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 210 min bez doby uležení švestek

240 min (30 min příprava + 210 min tepelná úprava, bez doby uležení švestek)

Suroviny pro 1 dávka

Z uvedeného množství je 5 skleniček od kojenecké výživy.

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Švestky omyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce.
Rozpůlené švestky zalijeme octem, přidáme cukr, směs koření, vodu a lehce promícháme. Hrnec přiklopíme poklicí a směs necháme 12 hodin odpočinout. Krok 2: Po uvedené době švestky vaříme za občasného míchání 3-4 hodiny (dle hustoty povidel) na velice mírném plameni. Krok 3: Hotová povidla můžeme rozmixovat tyčovým mixerem dohladka nebo je necháme s malými kousky švestek. Krok 4: Horká povidla plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme, necháme vychladnout a opatříme štítky s popisem.

TIP: Jak plnit sklenice při zavařování

Zveřejněno 22. 8. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Inspirace receptu: Švestková povidla od Antonína

Směs obsahuje hřebíček, badyán, skořici a cukr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Švestková povidla s kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6k8E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Švestková povidla s kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6k8E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
švestky, cukr krystal, ocet, koření na povidla, voda

Přidat fotografie receptu