Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková povidla se skořicí

Není nad to, zakousnout se do šťavnaté sladké hrušky, ale trvanlivost raných odrůd je velmi omezená a rychle se kazí. Zkuste z nich připravit voňavá povidla. Příprava je snadná a v zimě je oceníte na frgálu i v kynutých knedlících.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zralé hrušky omyjeme, oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce s dvojitým dnem. Krok 2: Hrušky necháme částečně rozvařit a šťávu z nich zredukovat. Změklé hrušky rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr (množství můžeme upravit dle sladkosti hrušek), kyselinu citronovou, směs koření, mletou skořici a promícháme. Krok 3: Povidla vaříme na mírném ohni za častého míchání do požadované hustoty. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme do povidel rum. Krok 4: Hotová horká povidla plníme do čistých a suchých skleniček a lehce posypeme pomůckou ke konzervování, abychom zabránili vzniku plísně. Hrdla sklenic utřeme a zavíčkujeme čistými víčky.

Zveřejněno 24. 8. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

Koření Povidla: hřebíček, badyán, skořice a cukr

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková povidla se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EOR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková povidla se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EOR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Povidla zkuste, jsou krásně voňavá a lahodná.

Hrušková povidla mám teda ještě z loni, ale i letos vypadá, že úroda bude bohatá a můžu zadělat i další :) zkusím přidat zmíněné koření, zase by měla povidla aspoň jinou chuť 👍

Suroviny:
hruška, cukr krystal, kyselina citronová, povidla švestková, skořice mletá, rum,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu