Švestková nutella s karobem a melasou
Švestková nutella je lahodný domácí krém, ve kterém se spojuje plná chuť švestek s jemným karobem, vanilkou a kořením. Díky oříškům získá příjemnou texturu a stane se skvělým doplňkem k pečivu nebo sladkým dezertům.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce. Vaříme zhruba 15 minut.
Krok 2: Švestky necháme vychladnout a poté je rozmixujeme.
Krok 3: Přidáme cukr, melasu, karob, vanilkový cukr, skořici a opět rozmixujeme.
Krok 4: Nakonec přidáme nasekané ořechy. Nutellu dáme na 24 hodin odležet do lednice.
Krok 5: Druhý den nutellu plníme do čistých sklenic a dobře zavíčkujeme.
Krok 6: Sklenice sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 27. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková nutella s karobem a melasou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDqq5
Moje poznámka
Švestková nutella s karobem a melasou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDqq5
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 21 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 39 minutami
Cuketový perník
martianekk před 59 minutami
Čočkový salát s vejci
Praevka před 2 hodinami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 4 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 12 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 12 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 12 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 13 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
melasa,
karob,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
ořechy sekané
Komentáře (1)