Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše zapečená s hermelínem

Sem tam zbyde od předešlého jídla jedna porce, kterou ale nechceme vyhodit. Takto můžeme zužitkovat právě bramborovou kaši. Tu dáme do zapékací misky, proložíme polovinou hermelínu, nastrouhaným sýrem, vejcem a dáme zapéct.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alekli

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací misku vymažeme máslem a navrstvíme do ní bramborovou kaši. Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Hermelín rozpůlíme, položíme ho na kaši řeznou stranou nahoru a mírně ho do kaše zatlačíme. Krok 3: Na hermelín dáme hromádku najemno nastrouhaného sýra, uděláme v něm důlek a vyklepneme do něj vajíčko. Vše mírně opepříme. Kdo chce, může i přisolit, ale pokrm je slaný už dost. Krok 4: Takto připravenou bramborovou kaši dáme do předem předehřáté trouby na 170 °C a zapékáme minimálně 20 minut. Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem.

TIP: Recepty na oblíbené zeleninové saláty

Zveřejněno 27. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová kaše zapečená s hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp221

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová kaše zapečená s hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp221

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kaše bramborová, sýr hermelín, sýr strouhaný, vejce, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu