Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový koláč s makovou drobenkou

Lahodný koláč podzimní chuti připravíme z máslového těsta, ve kterém najdeme i kousky hrušek. Ty budou také zdobit povrch těsta, které doplní ještě maková drobenka. Koláč tak potěší jak vzhledem, tak i chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: hranatá forma 24 × 24 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vejce, rum a postupně přisypeme mouku smíchanou s kypřicí práškem do pečiva. Krok 2: Dvě hrušky dáme stranou, ostatní oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme do připraveného těsta. Krok 3: Formu na koláč vymažeme sádlem, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Krok 4: Suroviny na drobenku smícháme. Krok 5: Dvě odložené hrušky, oloupeme, rozkrájíme a ozdobíme s nimi povrch koláče. Povrch koláče kolem hrušek vysypeme makovou drobenkou. Krok 6: Pečeme na 190 °C asi 45 minut. V polovině pečení přikryjeme alobalem.

Zveřejněno 5. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový koláč s makovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLGp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový koláč s makovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLGp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, máslo, cukr moučkový, mouka polohrubá, vejce, rum, kypřící prášek do pečiva, citron, sádlo, mák mletý, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu