Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s čokoládovými kaštany

Bábovku můžeme upéct na milion různých způsobů. Tentokrát zvolíme snadný recept s na klasické těsto s překvapením uvnitř. Nadýchané světlé těsto s vanilkovým cukrem tak doplní kousky oblíbené čokoládové tyčinky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: V druhé misce vyšleháme žloutky, cukr a olej.
K žloutkové pěně přidáme na kousky nakrájené Ledové kaštany a dále postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva, vodu, vanilkový cukr a na závěr lehce vmícháme ušlehaný sníh. Krok 3: Bábovkovou formu vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou a nalijeme do ní těsto. Vložíme ji do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 30-40 minut. Krok 4: Upečenou bábovku necháme mírně vychladnout, poté ji vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

TIP: Kdy vyklopit bábovku po upečení

Zveřejněno 8. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s čokoládovými kaštany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8G6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s čokoládovými kaštany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8G6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hladká, cukr moučkový, olej, tyčinka ledové kaštany, kypřící prášek do pečiva, voda, cukr vanilkový, sádlo, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu