Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná přesnídávka

Domácí jablečná přesnídávka je nejlepší způsob, jak zpracovat úrodu jablek a mít po ruce zdravou sladkost bez zbytečných přísad. Jemně rozvařená jablka a hladký pudink vytvoří krémovou dobrotu, kterou si zamilují děti i dospělí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka omyjeme, oloupeme, vykrojíme z nich jádřinec a nakrájíme na kousky. Krok 2: Jablka vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr a rozvaříme. Krok 3: Pak odstavíme z plotýnky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 4: Do hrnce dáme zvlášť 750 ml vody, 2 vanilkové cukry a 2 vanilkové pudinky. Krok 5: Promícháme a povaříme podle návodu asi 2 minuty. Potom smícháme pudink s jablky dohromady. Krok 6: Domácí jablečnou přesnídávku dáváme do čistých malých skleniček, dobře zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C. Krok 7: Přesnídávka je vynikající například s piškoty.

TIP: Jak zpracovat jablka?

Zveřejněno 12. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RkV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná přesnídávka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RkV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, voda, pudink, cukr krystal, cukr vanilkový, pudink vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu