Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bramborové noky

Domácí bramborové noky jsou jednoduchá a univerzální příloha, která se hodí k omáčkám, masu i zeleninovým pokrmům. Ze základních surovin snadno vytvoříte jemné a nadýchané noky, které chutnají vždycky lépe než ty kupované.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory opláchneme a ve slupce doměkka uvaříme. Po uvaření brambory scedíme a necháme vychladnout. Krok 2: Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 3: Brambory posypeme hrubou moukou a vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce. Přidáme trochu soli, promícháme a rukama na vále zpracujeme vláčné těsto. Krok 4: Těsto rozdělíme na několik kusů. Na pomoučeném vále vytvoříme z každého váleček, který nožem rozdělíme na stejně velké dílky. Každý z nich stiskneme vidličkou a vytvarujeme noček. Krok 5: V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Noky nasypeme do mírně vroucí vody, po chvilce opatrně zamícháme a 3 minuty povaříme, až vyplavou na hladinu. Nakonec noky scedíme, necháme okapat a promícháme se lžící oleje.

TIP: Omáčky k italským gnocchi - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramborové noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWxB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bramborové noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWxB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, sůl, olej

Přidat fotografie receptu