Bramborové noky s česnekem

hosta Kuchařka: hosta

Přílohy 17 názorů

Suroviny

50 dkg brambor
20 dkg hrubé pšeničné krupice
1 vejce
3 větší stroužky česneku
sůl
1 PL majoránky
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, rozmačkaný česnek, majoránku a krupici. Dochutíme solí.

  2. Z těsta tvoříme kuličky, rozmáčkneme je vidličkou a vaříme asi 3 minuty od chvíle, kdy vyplavou na hladinu. Můžeme samozřejmě udělat i šišky nebo knedlíky.

  3. Hodí se dobře ke špenátu s vejcem - nebo jako příloha k huse či kachně.

Poznámka

Zdroj: regionální kuchařka - Vysočina

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 445 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové noky s česnekem

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Výborné:yes::yes::yes: , dala jsem ještě česnekovou pažitku, aby byly hezké a voňavé ! Není toho moc z této dávky !;-( Zítra budu dělat k srnčímu perkeltu ještě jednou. Ke špenátu , musím taky zkusit, nebo jenom tak opečené na másle k nějakému salátu<3 !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hosta: Díky , ano brambory !

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: co chceš strouhat najemno nebo na slzičku? Ty brambory? U uvařených brambor asi slzičku moc nevytvoříš:-D - takže normálně, jako na bramborové knedlíky:-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Dorazinová-Remková: nastrouhat na jemno nebo na slzičku? :-?

    Odpovědět

  • Jajajajaapaja Jajajajaapaja

    Výborný! Se špenátem, volské oko, opečená klobása! :yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Veronika.Hrozna: Určitě ano :-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    hosta: Díky moc!

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: určitě, to není zas takový rozdíl:-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jana Dorazinová-Remková: Hostičko, Janičko, myslíš , že by to šlo i s dětskou krupicí , já budu dělat v pátek ten tvůj srčí perkelt a k tomu tyto noky,nebo musím koupi obyčejnou krupici?

    Odpovědět

  • Palika Palika

    Nooo, vypadá to moc dobře. Musím vyzkoušet a s tím špenátem ... to nemusí mít chybu .-) díky :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Hledám jednoduchá, neotřelá jídla na pátek...
    Krmi jsem si uložil (z preventivních důvodů ne na TOP;-) zvláště když za pár dní si rcp oblíbily dva tucty kuchtíků, aniž by ho ochutnali...
    No, až na jednu výjimku, že :yes::-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Bože, to zas bylo něco!! hosta, tyhle noky jsem určitě nedělala naposledy a jsem ráda, že mi jich kupa ještě zbyla <3, budu mít na příště. Takže v mém provedení noky, listový špenát, uzená krkovice na páře. A dovolím si přidat foto, pokud nevadí. Děkuji za super recept;-)

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    ...no to je nádhera, už to mám v oblíbených:-8

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    hosta: Vůbec nepochybuji! Už to mám v meilu! :-D

    Odpovědět

1 2

Zapomněl/a jsem heslo