Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Krémová polévka z řapíkatého i bulvového celeru je jemná, voňavá a příjemně zahřeje. Kombinace zeleninového vývaru, mléka a smetany jí dodává sametovou konzistenci, brambory ji zjemní a červený pepř se postará o lehkou pikantnost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Celer a brambory očistíme a omyjeme. Očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle. Brambory nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný celer, osmažíme a zalijeme půl litrem vývaru. Krok 3: Pak do hrnce přidáme brambory a vše uvaříme doměkka. Necháme chvíli zchladnout a potom rozmixujeme. Krok 4: Vzniklou zeleninovou kaši rozředíme mlékem a přivedeme znovu k varu. Přidáme řapíkatý celer, rozředíme smetanou a ještě krátce povaříme. Krok 5: Hotovou polévku podle chuti osolíme a ozdobíme červeným pepřem. Polévku můžeme podávat s opečenými toasty.

TIP: Jak udělat celerové hranolky?

Zveřejněno 16. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6kR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6kR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
celer řapíkatý, celer, sůl, máslo, vývar zeleninový, mléko, smetana sladká, pepř červený, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu