Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety

Šťavnaté restované krevety jsou lehkým a přitom elegantním pokrmem, který zvládnete během pár minut. Podávejte je s čerstvou bagetou, zeleninovým salátem nebo jako efektní předkrm, který nadchne každého gurmána.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 10 min

55 min (45 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin, kromě oleje, umícháme marinádu, do které naložíme očištěné, omyté a osušené krevety. Krok 2: Marinujeme 30 minut. Krok 3: Do kastrůlku dáme olivový olej, osmažíme na něm krevety, poté je zalijeme marinádou, ve které se marinovaly a marinádu restováním zredukujeme. Krok 4: Podáváme ihned doplněné bagetkou.

TIP: Desatero rad na téma krevety

Zveřejněno 25. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6L5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6L5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krevety, omáčka sojová, víno bílé, med, šťáva citronová, vločky, olej olivový

Přidat fotografie receptu