Krevety
Šťavnaté restované krevety jsou lehkým a přitom elegantním pokrmem, který zvládnete během pár minut. Podávejte je s čerstvou bagetou, zeleninovým salátem nebo jako efektní předkrm, který nadchne každého gurmána.
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin, kromě oleje, umícháme marinádu, do které naložíme očištěné, omyté a osušené krevety.
Krok 2: Marinujeme 30 minut.
Krok 3: Do kastrůlku dáme olivový olej a osmažíme na něm krevety. Poté je zalijeme marinádou, ve které byly naloženy, a marinádu restováním zredukujeme.
Krok 4: Podáváme ihned, doplněné bagetkou.
Zveřejněno 25. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6L5
Moje poznámka
Krevety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6L5
Nejnovější recepty
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 3 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 3 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová krkovice zapečená s cibulí a loveckým sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
brtna před 1 hodinou
Anglické bochánky k čaji (scones)
MarieeA před 2 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Sydner před 2 hodinami
Linecké cukroví, které se nekroutí
Merylas před 3 hodinami
Sterilovaný jablečný mošt
Merylas před 3 hodinami
Rýže s hráškem
Merylas před 3 hodinami
Ořechy v karamelu
Merylas před 3 hodinami
Vepřová plec na kmíně
Jan Nemec před 3 hodinami
Jablkový závin z listového těsta
Barunka-kucharinka1989 před 5 hodinami
Křehká vepřová játra
janatka před 5 hodinami
Suroviny:
krevety,
omáčka sojová,
víno bílé,
med,
šťáva citronová,
vločky,
olej olivový
Komentáře (1)