Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Houby ve sladkokyselém nálevu jsou skvělým způsobem, jak si užít chuť lesních plodů i mimo sezónu. Díky sladkokyselé chuti a příjemnému kořenění se hodí jako příloha k masům, do salátů nebo jen tak k pečivu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Houby očistíme od jehličí i dalších nečistot a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Houby vložíme do hrnce a asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Po prvních pěti minutách přidáme na měsíčky nakrájené cibule.  Krok 3: Uvařené houby propláchneme studenou vodou. Krok 4: Z uvedených ingrediencí svaříme nálev. Cukeriny přidáváme, až když je nálev odstaven z ohně.  Krok 5: Houby plníme do čistých sklenic a zalijeme je připraveným nálevem. Hrdla sklenic dobře otřeme a sklenice zavíčkujeme. Sterilujeme asi 20 minut při teplotě 80 °C. 

Zveřejněno 28. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6n5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbičky ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dk6n5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, houby, ocet, voda, deko, cukerin, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu