Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí na lesních houbách

Dušené hovězí na lesních houbách patří mezi klasické pokrmy, které propojují šťavnaté maso a bohatou vůni hub. Maso si díky pomalému dušení uchová svou chuť. Skvěle využijete nasbírané houby z lesa a připravíte tak poctivé jídlo, které zahřeje i zasytí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 100 min

135 min (35 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a pokrájíme. Krok 2: V hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli, okmínujeme a orestujeme do světle hnědé barvy. Krok 3: Přidáme maso a orestujeme na cibuli ze všech stran. Zalijeme vodou a ochutíme špetkou soli a pepře. Maso uvaříme doměkka. Krok 4: Na pánvi s olejem orestujeme houby a po pěti minutách k nim přidáme hladkou mouku a usmažíme jíšku. Krok 5: Houbovou jíšku přidáme k masu a alespoň 15 minut provaříme. Krok 6: Poté omáčku zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Přivedeme k varu a poté odstavíme. Krok 7: Podáváme s houskovým knedlíkem, vařenou rýží, ale výborně chutná i s čerstvým pečivem.

TIP: Domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 2. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí na lesních houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REKN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí na lesních houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0REKN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, houby čerstvé, cibule, olej, kmín celý, mouka hladká, smetana, šťáva citronová, cukr krystal, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu