Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvový quiche s hermelínem

Slaný koláč quiche má svůj původ ve Francii a těší se veliké oblibě. Křehké těsto perfektně doplňuje slaná náplň, do které můžete použít téměř cokoliv, co máte rádi. Vyzkoušejte kombinaci sladké orestované mrkve a výrazného hermelínu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

funnylucy

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení těsta

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, vejce, sůl, máslo a vodu a vypracujeme kompaktní těsto, které uložíme asi na 2 hodiny do lednice. Krok 2: Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučeném vále a přeneseme do připravené formy. Dno propícháme vidličkou. Krok 4: Formu vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 25 minut. Krok 5: Hermelín nakrájíme na plátky. Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 6: Na pánvi zeleninu osmažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova a osolíme ji. Krok 7: Vejce vyšleháme do pěny s trochou soli a pepře, a přidáme smetanu. Krok 8: Na upečené těsto dáme osmaženou zeleninu, poklademe plátky hermelínu, a zalijeme připravenou zálivkou. Krok 9: Vrátíme do trouby a pečeme dalších 25 minut.

TIP: Čím naplnit quiche?

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvový quiche s hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EZR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvový quiche s hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31EZR

Marie

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, voda, sůl, cibule, mrkev, olej olivový, sůl, vejce, smetana na vaření, sýr hermelín, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu