Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrůdl z pomazánkového másla s jablky

Máte chuť na jablečný štrůdl, ale nechcete používat kupované těsto? Vyzkoušejte tento výborný moučník připravit z domácího těsta. Připravíte ho snadno z pomazánkového másla, vejce a mouky. Pak už stačí jen rozválet a naplnit dle chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka-k

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Do mísy dáme obě pomazánková másla, vejce a mouku. Krok 3: Vypracujeme v hladké těsto. Rozdělíme na polovinu. Každou polovinu rozválíme a posypeme strouhankou. Krok 4: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Rozprostřeme na těsto, posypeme rozinkami a skořicovým cukrem dle chuti. Zamotáme. Krok 5: Přendáme na připravený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 30 minut. Krok 6: Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem.

TIP: Jak připravit tažený štrůdl s jablky

Zveřejněno 25. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štrůdl z pomazánkového másla s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GLn

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Štrůdl z pomazánkového másla s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68GLn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pomazánkové máslo, mouka hladká, vejce, jablko, rozinky, cukr skořice, strouhanka, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu