

Bábovka z pomazánkového másla
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru moučky
- 1 pomazánkové máslo bez příchutě
- 4 lžíce mléka
- 2 vejce
- 1/2 balení prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky poté vyšleháme z cukrem a postupně zašleháme máslo a mouku s práškem do pečiva. Ředíme mlékem.
Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Dáme do vymazané a vysypané formy a pečeme 30 minut při 180°C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka z pomazánkového másla
-
Je fakt válečná a velice chutna už je skoro proč
-
Výborná, jen těsto mi vyšlo tužší konzistence, tak jsem přidala asi půl nahrubo nastrouhaného jablka, cukru dávám tak o třetinu méně a pekla jsem asi hodinu na 165 - 170 st., aby se bábovka lépe propekla a nebyla na povrchu připálená.
-
Je to rychlovka,velmi chutná,nedávala jsem mléko a nedělala sníh z bílků,vše se smíchalo dohromady,Byla super.Pomáhal mi s ní syn.Myslím si,že to zmákne i začátečník je jednoduchá.Byla hned snědená.
-
Dělám z pomazánkového másla i beránka a je fakt skvělý, takže