Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémová polévka z pečené zeleniny

Spolu s podzimem přichází také sychravé počasí, ve kterém nám přijde k duhu talíř teplé zeleninové polévky. Krémová polévka z pečené zeleniny je skvělým způsobem, jak využít zbylou zeleninu ze spíže. Pečená zelenina dodá polévce sytou a plnou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 50 min

85 min (35 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechnu zeleninu (kromě brambor) očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kusy. Krok 3: Zeleninu dáme na plech, pokapeme olejem, posypeme kořením na grilovanou zeleninu, osolíme, opepříme a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Krok 4: Mezitím oloupeme a omyjeme brambory, které nakrájíme na menší kostičky. Krok 5: Po upečení dáme zeleninu i se šťávou, kterou pustila, do hrnce. Přidáme kousek másla a chvíli restujeme. Krok 6: Pak přidáme brambory, vše zalijeme vodou a vaříme do změknutí brambor. Krok 7: Polévku poté rozmixujeme a zjemníme smetanou. Dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem. Krok 8: Polévku podáváme s krutonky z rohlíků či chleba.

TIP: Jak na česnekové krutony - jednoduchý návod

Zveřejněno 2. 11. 2025

Poznámka autora BinaSa

Do polévky můžeme použít různou zeleninu, kterou máme zrovna v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krémová polévka z pečené zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVYB

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Krémová polévka z pečené zeleniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVYB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, česnek, pórek, paprika, rajče, mrkev, celer řapíkatý, dýně, brambory, voda, olej, máslo, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, koření na grilovanou zeleninu

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu