Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelizovaná cibule

Připravit karamelizovanou cibuli není těžké, vyžaduje to ovšem čas. Výsledek však stojí za to. Karamelizovaná cibule zesílí chuť omáček, dodá šmrnc pečenému masu, hodí se do polévek i na pizzu. V uzavřené sklenici ji můžete skladovat v lednici.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 12 min Doba přípravy: 2 min Doba tepelné úpravy: 10 min

12 min (2 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky nebo nahrubo. Krok 2: V pánvičce rozpálíme olej, nasypeme cibuli a snížíme teplotu plotýnky na polovinu. Krok 3: Pozvolna restujeme do lehce zlaté až zlaté barvy (podle chuti). Krok 4: Na cibuli rovnoměrně nasypeme cukr, zvýšíme teplotu a za stálého míchání necháme, aby cukr zkaramelizoval s cibulí. Krok 5: Vypneme sporák, přidáme máslo, zamícháme a máme hotovo.

TIP: Co se dá udělat z cibule

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Karamelizovaná cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6rrQ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Karamelizovaná cibule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6rrQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, cukr krystal, máslo

Přidat fotografie receptu