Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové v arašídové omáčce

Vepřové maso v arašídové omáčce potěší milovníky netradičních chutí. Kombinace šťavnatého masa, křehké zeleniny a krémové omáčky z arašídového másla vytváří lahodné jídlo s jemně nasládlou chutí. Pokrm perfektně doplní křupavé sekané arašídy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky, které osolíme, opepříme a obalíme v bramborovém škrobu. Krok 2: Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky, papriku omyjeme, zbavíme jadérek a také nakrájíme na nudličky. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 3: V pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme. Krok 4: Poté přisypeme nakrájenou zeleninu a vše společně orestujeme. Krok 5: Na úplný závěr přidáme arašídovou pomazánku, smetanu ke šlehání a prolisovaný stroužek česneku. Omáčku jen krátce prohřejeme a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Krok 6: Takto připravené maso podáváme s dušenou rýží, posypané sekanými arašídy.

TIP: Vepřové maso - tipy a rady nejen pro začátečníky

Zveřejněno 11. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové v arašídové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7gr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové v arašídové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp7gr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, škrob bramborový, mrkev, paprika čerstvá žlutá, arašídová pomazánka, česnek, smetana ke šlehání, arašídy, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu