Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na bylinkové soli

Pečené kuře je vděčným obědem, který potěší všechny vaše strávníky. Kuře pečené na vrstvě bylinkové soli bude krásně šťavnaté, křehké a osolené bude tak akorát. Podávat jej můžeme s oblíbenou přílohou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 120 min

145 min (25 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Kuře osušíme utěrkou a lehce osolíme. Krok 2: Sůl smícháme s bylinkovou solí a nasypeme do zapékací nádoby. Povrch uhladíme a do nádoby položíme kuře. Krok 3: Kuře pečeme v předehřáté troubě při 200 °C zhruba 2 hodiny. Krok 4: Bylinky důkladně omyjeme, vodu otřepeme, lístky otrháme a nasekáme nadrobno. Krok 5: Krátce před koncem pečení posypeme kuře a solnou krustu nasekanými bylinkami. Upečené kuře vyjmeme, naporcujeme a ozdobíme rozmarýnem. Krok 6: Vhodnou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory, čerstvé pečivo a zeleninový salát.

Zveřejněno 15. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuře na bylinkové soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEqZ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kuře na bylinkové soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEqZ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuře, kuře, sůl bylinková, rozmarýn, tymián, majoránka čerstvá, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu