

Kuře na soli
Suroviny 4 porce
- 1 kuře
- 1 kg soli
Postup přípravy receptu
Do remosky sa nasype 1 kg soli a na to sa polozi kura. Po 45 minutach treba kura otocit. Pecieme v remoske cca 1,5 hodiny. Podavame s marhulovym, alebo broskynovym kompotom.
Poznámka od kuchařky
Kura vobec nie je slane, ale chuti ako ugrilovane a je velmi stavnate.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na soli
-
hosta:
-
maris: Noo - občas se přidávalo v rámci různých "soutěží" cokoliv, Mika má pravdu, měním hlavní fotku za tu, která receptu odpovídá
-
mika59: myslím, že Eliza pekla kuře podle receptu, jen k němu ještě udělala, jak píše, omáčku. Eliza sem už nechodí, tak nám k tomu nic neřekne.
-
maris: To je sice fajn, ale recept je o něčem jiném. Já už byla taky upozorněna, že recept by měl odpovídat fotce. A to píše autorka fotky, podle mě to je fotka k něčemu jinému.
-
mika59: autorka fotky Eliza uvádí, že udělala rychlou omáčku se sušenými rajčaty
-
Krásná fotka, ale vůbec neodpovídá tomu receptu. U tohoto kuřete není žádná šťáva, leda by byla dodělána navíc z jiných přísad. A o tom v receptu není ani slovo.
Jen to klame.
-
Elizo... krasne fotky
a teda s omackou nezvyknem pripravovat, ale urcite najblizsie skusim. Dakujem.
-
Dnes jsem poprvé realizovala tento recept, přestože ho znám již dlouho...
Potřebovala jsem dietní úpravu kuřete pro dceru, ostatním jsem vyrobila navíc rychlou omáčku se sušenými rajčaty a koriandrem, protože jako příloha byl suchý kuskus...
Je to opravdu dobré, ale možná příště maso stejně trochu osolím...
Posílám pár obrázků...a díky za recept.
-
JJ, to znám, kuřátko je jak grilované, křupkavé, paráda, bod!
-
.. jahoda... dakujem za krasne fotky, ja som zvyknuta na remosku a mozno by aj v remoske stacila hodina, ale my mame doma radi ked sa kura skoro rozpadava a pritom nie je suche. Skusim aj Tvoj napad s alobalom. Za fotky dakujem
-
Maris, jak již píše níže Světlana - sůl se v horké troubě nažhaví a kuře se peče jako v pomyslné hliněné peci (to jsem někde vyčetla...). Takto jsem kuře ještě nikdy nespálila a chutná oproti pečenému opravdu jako grilované.
-
Jahodo, tak tomu vůbec nerozumím, proč v tom případě tam tu sůl dáváš, když v ní to kuřátko není ?
-
Kuře na soli dělávám časo, ale na plechu a pod kuře dávám alobal, abych získala šťávu. Kuře nezakrývám a za hodinu je jak ugrilované - viz foto
10
-
Alenko111,tak jsem to zkusila a kuře je výborné,měkké a křehoučké.Jen se mi nepodařilo ho upéct do červena.Dík za recept,přidala jsem foto a bodík.
-
Tak toto rozhodně vyzkouším a také jsem chválu na toto kuře slyšela už dřív, ale zapomněla. Remosku mám už dlouho, dokonce dvě (jednu menší a jednu větší) a až teď ji začínám častěji využívat
a jsem s ní moc spokojená. Peče na 150 st a pro nás dva bohatě stačí i na pečení moučníků nebo koláčů. V plynové troubě nemám vrchní pečení a navíc mne v poslední době zlobí
V remosce je to jak v elektrické troubě
Bodík