Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové budino s kávovým podtónem

Čokoládové budino je tradiční italský dezert servírovaný ve skleničce, kde vynikne jeho hedvábně hladká konzistence. Kombinace kvalitní hořké čokolády, smetany, žloutků a kapky instantní kávy vytvoří jemný, dokonale čokoládový krém.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min + chlazení

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, + chlazení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V misce prošleháme žloutky s cukrem a kávou. Krok 2: Do hrnce dáme smetanu, mléko, kakao a špetku soli. Metličkou rozmícháme, aby se kakao spojilo a následně zahřejeme těsně pod bod varu (nesmí začít vřít). Krok 3: Do žloutků tenkým pramínkem vlijeme třetinu horké směsi a stále mícháme (temperace). Směs vrátíme zpět do hrnce.
Na mírném plameni mícháme dalších cca 5 minut, dokud krém mírně nezhoustne. Krok 4: Hrnec odstavíme, přidáme nasekanou čokoládu a máslo. Mícháme do rozpuštění. Budino nalijeme do skleniček, povrch přikryjeme potravinovou fólií a dáme minimálně na 2 hodiny vychladit. Krok 5: Hotové budino podáváme s vrstvou karamelové omáčky a kopečkem šlehačky.

Zveřejněno 23. 12. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládové budino s kávovým podtónem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LyV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čokoládové budino s kávovým podtónem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LyV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, mléko plnotučné, čokoláda hořká, cukr třtinový, žloutek, máslo, kakao, káva instantní, cukr krystal, smetana ke šlehání, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu