Čokoládové bábovičky s kávovým sirupem

Suroviny 10 ks

Těsto:
50 g kakaa
150 g hnědého třtinového cukru
100 g hořké čokolády
125 ml vařící vody
2 vejce
30 g oloupaných mletých mandlí
50 g hladké mouky
Sirup:
100 g krupicového cukru
120 ml vody
1 lžička instantní kávy

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme kakao, cukr a nalámanou čokoládu. Zalijeme vařící vodou, misku zakryjeme a necháme několik minut zakryté, aby se čokoláda rozpustila. Pak směs dobře zamícháme, aby byla hladká.

  2. Do směsi přimícháme žloutky, mleté mandle a mouku.
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho zamícháme do těsta.

  3. Formu na bábovičky (nebo muffiny) vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a rovnoměrně nalijeme těsto.
    Vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut.
    Upečené bábovičky opatrně vyndáme z formiček a necháme vychladnout.

  4. Zatímco se bábovičky pečou, připravíme kávový sirup:
    Do rendlíku se silným dnem nasypeme cukr a zalijeme ho vodou. Přivedeme k varu, stále mícháme. Když sirup dosáhne konzistence medu, přisypeme lžičku instantní kávy, dobře rozmícháme a vypneme.
    Při podávání každou bábovičku přelijeme lžící sirupu.

Poznámka od kuchařky

Jestliže sirup ihned nespotřebujeme a dost ztuhne, stačí ho chvilku nahřát v mikrovlnné troubě.

Komentáře k receptu Čokoládové bábovičky s kávovým sirupem

Tématické fráze: recepty čokoladovy babovicka čokoládový sirup recept mleté muffinkové kavove babovičky