Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Belgické lanýže

Belgické čokoládové lanýže jsou symbolem jednoduché elegance a plné chuti. Jemné kuličky ze smetany a kvalitní čokolády, obalené v kakau, se doslova rozplývají na jazyku a potěší každého milovníka čokolády.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chlazení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 30 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu nastrouháme na jemném struhadle a nasypeme ji do mísy. Krok 2: Smetanu přivedeme v malém hrnci na středním plameni k varu. Ihned ji nalijeme na čokoládu a necháme 1 až 2 minuty bez míchání rozpouštět. Krok 3: Přidáme změklé máslo a pečlivě vymícháme do krásně hladké emulze. Krok 4: Zakryjeme fólií a chladíme alespoň tři hodiny, nebo dokud není hmota tuhá. Tento proces můžeme urychlit třeba v mrazáku. Krok 5: Když je hmota tuhá, nasypeme do druhé misky kakao. Lžičkou nabíráme čokoládovou hmotu a v dlaních ji uválíme, neměla by to být přesná kulička, spíše do šišata. Takto připomíná pravé lanýže. Krok 6: Kuličku ihned obalíme v kakau, dáme ji na talíř či do jiné misky a opakujeme do spotřebování veškeré hmoty. Krok 7: Kuličky na talíři zakryjeme fólií a skladujeme v lednici. Před podáváním je necháme chvíli při pokojové teplotě.

TIP: Jak připravit francouzské pralinky?

Zveřejněno 15. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Belgické lanýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLG7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Belgické lanýže

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLG7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
čokoláda, smetana ke šlehání, máslo, kakao

Přidat fotografie receptu