Belgická babička

Suroviny

staré rohlíky 300 gr
cukr krystal 200 gr
hrozinky 100 gr
vanilkový cukr 1x
mléko 0,5 L
vejce 5x
vanilkový pudink 1 polévková lžíce
skořice 5x větší špetka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko a cukr ohřejeme. Dát staré rohlíky rozlámané do mléka a rozmačkat až budou nasáklé mlékem a nechat prosáknout 1 hodinu.

  2. Přidat ostatní suroviny a promíchat. Péct 40 minut na 200°C.

Poznámka od kuchařky

Tento recept jsem dostala od jedné staré babičky (z Belgie) a je výborný, tak ho pouštím dál a zkoušejte. Místo hrozinek použiji cokoliv, co mám ráda, sušené švestky, kandované ovoce, nesmí se použít konze. ovoce, jen sušené. Mám vyzkoušené i těsto, že jsem ho rozmixovala tyč. mixerem, taky moc dobré.

Komentáře k receptu Belgická babička

  • kajena kajena(neregistrovaná)

    zizala:Určitě vyzkoušej je vynikající opravdu dodrž recept ,tak jak je napsaný bílka tak bílka ,kdyby se měli šlehat, tak to tam napíšu, kdy tam měl být prdopeč, tak to tam napíšu.:-))
    Já jsem zkusila dát sem jeden recept a všichni to je žemlbába a to to a to ono,prdím na to a už sem nic nedám:-((Vysvětlovat někomu něco jak vymazat plech...hm Pojmenuj si to, jak chceš v mé rodině je zaužívaná Belgická babička a tak to zůstane:-K žížalko...Přeji aby chutnala celé Tvé rodině.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    kajena: :-O Proč se mračíš? Přece níže píšu, že mě recept zajímá a nic takového neznám. Jestli je to kvůli poznámce k názvu, tak si nějak neumím představit, jak říkám - jedla se Belgickou babičku :-)) Ale jedla jsem jídlo nebo moučník belgické babičky zní lépe ;-) Recept mám dávno uložený na vyzkoušení, jen jsem čekala, až napíšeš podrobnější vysvětlení. Jsem ráda, že jsme se dočkali, můžu prubnout :-)

    Odpovědět

  • kajena kajena(neregistrovaná)

    :no::-//zizala:

    Odpovědět

  • kajena kajena(neregistrovaná)

    irena:Dobrý den,právě proto jsem vložila tento recept , že v každé
    rodině zůstává staré pečivo a nevíme co s tím a je to velká škoda.
    Do Belgické babičky opravdu nepatří prdopeč !!!:-!
    A není potřeba bílka šleha, jinak bych to tam napsala. Děkuji Vám za hodnocení:-p

    Odpovědět

  • irena irena(neregistrovaná)

    Název "belgická babička" je kupodivu právě to, co mě nejvíc upoutalo!!!Teprve pak mě dostala možnost výborného využití starých rohlíků. Hned na to jsem se podivila, že recept neobsahuje žádný kypřící prášek a proto jsem tedy pro jistotu vyšlehala bílky na sníh. Těsto bylo pěkné, buchta ve finále malinko "zgučená" - :-), no jakoby zdrclá, nic nadýchaného, ale chuťově doost dobrá:yes: / dala jsem 100g ořechů,:-200 g hrozinek/, takže určitě budu zkoušet dál!!Bylo by fajn, kdyby se autorka ozvala a opravdu potvrdila, že v tom nemá být prdopeč:-?!!!

    Odpovědět

  • maris maris

    Nedělala jsem z celého uvedeného množství, proto jsem pekla v zapékací misce. Je to moc dobré využití pečiva:yes::-p+2

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    :-*magdalenka: :-))Dobrý večer, žemlbába to určitě není, je to buchta na plech,omlouvám se že tam nemám foto ,ale vždycky se u nás po ní zapráší a není co fotit .

    magdalenka:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Kdesi som už takýto recept videla - tie rohlíky sú rozmočené úplne, žemlbába to nie je.

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Ať čtu, jak čtu, mi to připomíná zemlbábu, ale bez jablek:-K

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Já bych řekla, že je to na pekáček. Mě to připadá jako sekanina na sladko.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Omlouvám se, zařazení jsem přehlédla :-8 Až nám autorka odpoví, vyzkouším, protože mě zajímá to rohlíkové těsto ;-) Nic takového neznám.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Chybí fotka- taky si neumím představit. Zařazení je ale řezy..:-//, název zvláštní:-//asi recept psaný horkou jehlou. Aničko, chtělo by to trochu retuš;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Upraveno ;-) Nějak si moučník neumím představit - je to buchta na plech nebo placičky nebo jak to vlastně vypadá? A název bych změnila na Moučník belgické babičky, tohle zní divně :-/

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Aničko, přepiš si, prosím receptík normálním písmem;-) díky:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: belgické řezy panacota s malinami recept belgická buchta belgicke moučniky moučníky od babičky belgická rolka belgické jídlo tofu sekanina belgicka rolka recept belgická paštika recept belgické řezy recept recept na belgické řezy belgicka paštika recepty belgická paštika belgicke pecivo belgická pomazánka belgicke vejce muffiny belgické řezy belgické babičky kandované ovoce