

Belgická babička
Suroviny
- staré rohlíky 300 gr
- cukr krystal 200 gr
- hrozinky 100 gr
- vanilkový cukr 1x
- mléko 0,5 L
- vejce 5x
- vanilkový pudink 1 polévková lžíce
- skořice 5x větší špetka
Postup přípravy receptu
Mléko a cukr ohřejeme. Dát staré rohlíky rozlámané do mléka a rozmačkat až budou nasáklé mlékem a nechat prosáknout 1 hodinu.
Přidat ostatní suroviny a promíchat. Péct 40 minut na 200°C.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem dostala od jedné staré babičky (z Belgie) a je výborný, tak ho pouštím dál a zkoušejte. Místo hrozinek použiji cokoliv, co mám ráda, sušené švestky, kandované ovoce, nesmí se použít konze. ovoce, jen sušené. Mám vyzkoušené i těsto, že jsem ho rozmixovala tyč. mixerem, taky moc dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Belgická babička
-
zizala:Určitě vyzkoušej je vynikající opravdu dodrž recept ,tak jak je napsaný bílka tak bílka ,kdyby se měli šlehat, tak to tam napíšu, kdy tam měl být prdopeč, tak to tam napíšu.
Já jsem zkusila dát sem jeden recept a všichni to je žemlbába a to to a to ono,prdím na to a už sem nic nedámVysvětlovat někomu něco jak vymazat plech...hm Pojmenuj si to, jak chceš v mé rodině je zaužívaná Belgická babička a tak to zůstane
žížalko...Přeji aby chutnala celé Tvé rodině.
-
kajena:
Proč se mračíš? Přece níže píšu, že mě recept zajímá a nic takového neznám. Jestli je to kvůli poznámce k názvu, tak si nějak neumím představit, jak říkám - jedla se Belgickou babičku
Ale jedla jsem jídlo nebo moučník belgické babičky zní lépe
Recept mám dávno uložený na vyzkoušení, jen jsem čekala, až napíšeš podrobnější vysvětlení. Jsem ráda, že jsme se dočkali, můžu prubnout
-
zizala:
-
irena:Dobrý den,právě proto jsem vložila tento recept , že v každé
rodině zůstává staré pečivo a nevíme co s tím a je to velká škoda.
Do Belgické babičky opravdu nepatří prdopeč !!!
A není potřeba bílka šleha, jinak bych to tam napsala. Děkuji Vám za hodnocení -
Název "belgická babička" je kupodivu právě to, co mě nejvíc upoutalo!!!Teprve pak mě dostala možnost výborného využití starých rohlíků. Hned na to jsem se podivila, že recept neobsahuje žádný kypřící prášek a proto jsem tedy pro jistotu vyšlehala bílky na sníh. Těsto bylo pěkné, buchta ve finále malinko "zgučená" -
, no jakoby zdrclá, nic nadýchaného, ale chuťově doost dobrá
/ dala jsem 100g ořechů,:-200 g hrozinek/, takže určitě budu zkoušet dál!!Bylo by fajn, kdyby se autorka ozvala a opravdu potvrdila, že v tom nemá být prdopeč
!!!
-
Nedělala jsem z celého uvedeného množství, proto jsem pekla v zapékací misce. Je to moc dobré využití pečiva
+2
-
magdalenka:
Dobrý večer, žemlbába to určitě není, je to buchta na plech,omlouvám se že tam nemám foto ,ale vždycky se u nás po ní zapráší a není co fotit .
magdalenka: -
Kdesi som už takýto recept videla - tie rohlíky sú rozmočené úplne, žemlbába to nie je.
-
Ať čtu, jak čtu, mi to připomíná zemlbábu, ale bez jablek
-
Já bych řekla, že je to na pekáček. Mě to připadá jako sekanina na sladko.
-
Omlouvám se, zařazení jsem přehlédla
Až nám autorka odpoví, vyzkouším, protože mě zajímá to rohlíkové těsto
Nic takového neznám.
-
Chybí fotka- taky si neumím představit. Zařazení je ale řezy..
, název zvláštní
asi recept psaný horkou jehlou. Aničko, chtělo by to trochu retuš
-
Upraveno
Nějak si moučník neumím představit - je to buchta na plech nebo placičky nebo jak to vlastně vypadá? A název bych změnila na Moučník belgické babičky, tohle zní divně
-
Aničko, přepiš si, prosím receptík normálním písmem
díky