Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí arašídový nugát

Nugát zřejmě není nikomu třeba představovat. Milovníci čokolády jistě vědí, jak skvělý nugát je a že se mu jen těžko odolává. Lákavá vůně, krásná barva, vynikající chuť. To je domácí nugát jen z několika surovin, který zvládne každý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu. Doporučujeme koupit kvalitní čokoládu, na výsledku to bude znát. Krok 2: Jakmile se čokoláda rozehřeje, vmíchejte do ní polovinu arašídového másla. Krok 3: Obdélníkovou formu vyložte potravinovou fólií a poté do ní vylijte vzniklou směs. Formu přemístěte do lednice a nechte směs ztuhnout. Krok 4: Mezitím na vodní lázni rozehřejeme kvalitní hořkou čokoládu. I do hořké čokolády vmícháme arašídové máslo. Krok 5: Formu vyndáme z lednice a na ztuhlou světlou vrstvu nalijeme tmavou část. Krok 6: Znovu umístíme formu do lednice a necháme nugát ztuhnout, ideálně přes celou noc. Po vyjmutí z lednice nugát vyklepneme, odstraníme potravinovou fólii a tabulku nugátu rozkrájíme na kostičky.

TIP: Nugátové rohlíčky jsou báječným zákuskem

Zveřejněno 20. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí arašídový nugát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMBk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí arašídový nugát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMBk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo arašídové, čokoláda bílá, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu