Nugát

Reneels Kuchařka: Reneels

Cukroví , Nepečené 22 názorů

Suroviny

450 g moučkový cukr
1 plechovka kondenzovaného mléka slazeného
500 g ztuženého pokrmového tuku
2 lžíce kakaa
1/16 l vody
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme, na plotně zahříváme až se cukr rozpustí a přivedeme k varu.

  2. Po odstavení občas zamícháme (nenecháme zchladnout), poté vylijeme do vymazané formy(ne vysoké) a ještě ne zcela ztuhlé krájíme na kostičky.

Poznámka

je to sice kalorická bomba, ale je to osvědčený recept po mé babičce a nugát je velmi lahodný

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nugát

  • sabipupp sabipupp

  • martina martina(neregistrovaná)

    nevíte prosím jakou to má trvanlivost? :)

    Odpovědět

  • Tom Tom(neregistrovaný)

    Lidi, víte co je to nugát? Povinně si to prosím najděte

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Zakládám, dávám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • ivanka ivanka(neregistrovaná)

    no zatim to vypada slibně ;-) chutna božsky tak uvidime konečny vysledek :-))

    Odpovědět

  • Lill Lill(neregistrovaný)

    srettka - nugátová čokoláda s máslem zní dobře a navíc jednoduše, myslím že to vyzkouším takhle, moc děkuju za radu :)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    lili..já bych ten nugát udělala dle postupu a pak bych si vyšlehala máslo...kolik budeš potřebovat...s moučkovým cukrem, rumem a nakonec bych do něj vešlehávala ten nugát.
    ikdyž možná bych spíš koupila nugátovou čokoládu a rozehřátou, ne teda příliš horkou, jí přišlehala do vyšlehaného másla s cukrem a rumem;-)

    Odpovědět

  • Lill Lill(neregistrovaný)

    Ahoj, prosím prosím o radu - budu příteli péct dort inspirovaný mozartovými koulemi a potřebovala bych ho promazat nějakým nugátovým krémem, pročetla jsem si diskuzi a odnesla jsem si z ní, že když místo tuku použiju máslo, že bych mohla dostat krémovou konzistenci? Myslíte že by to mohlo dopadnout dobře?

    Odpovědět

  • katrynka katrynka

    chtěla bych vytvořit, jen bych prosím potřebovala upřesnit... já jsem asi nějaká zabržěná, ale kolik je 1/16l vody??? to jsou tak čtyři lžíce?

    Odpovědět

  • Ina Ina(neregistrovaná)

    Dobrý den chci se zeptat můžu do nugátu místo tuku dát máslo??? děkuji za odpověd

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Nazvala bych to něco mezi nugátem a ledovou čokoládou, je to výborné :-)

    Odpovědět

  • Romana Romana(neregistrovaná)

    Musím Vám moc poděkovat za recept,
    vyzkoušela jsem ho a je naprosto stejný jako dělávala moje babička, dlouho jsem hledala ten pravý a nikde nenašla až tady od Vás, tuk tam cítít moc nejde, je to vyvážené a lahodné,něco jako ledová čokoláda a nahradit bohužel nejde, má tam svou roli kvůli tomu , aby pěkně ztuhl a dal se krájet.Je to výborný recept, kdo nemusí tuk, tak ať nedělá domácí nugát a koupí si čokoládu v obchodě, jiná rada na to není.

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Kdysi jsem takový zkoušela, ale právě kvůli tomu tuku mi to nechutnalo. Pořád jsem ho tam cítila. A bez něho to asi nepůjde, myslím, že by to tak neztuhlo.

    Odpovědět

  • Petra.G. Petra.G.

    A ještě se chci zeptat pochopila jsem to dobře, že až to ztuhne, že se to dá nožem krájet a pak jest jako takové bonbónky???

    Odpovědět

  • Petra.G. Petra.G.

    Pomoc prosím poradte jakej ten tuk dáváte? myslím jakou značku? děkuji

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nugát nugát recept domaci nugat domácí nugát recept recept na domácí nugát recept na nugát recept na nugát recept nugát pravý nugát jak udělat nugát jak se dělá nugát recept na pravý nugát jak vyrobit nugát co je nugát pravý nugát recept co je to nugát vánoční nugát recepty nugát nugátové cukroví nugát recepty

Zapomněl/a jsem heslo