Staročeská myslivecká krkovička

Iljusa Kuchařka: Iljusa

Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

vepřová krkovice - plátky
cibule
sůl
pepř
mletý kmín
staročeské koření Vitana
žampiony (sterilované)
myslivecká omáčka Nikal
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky).

  2. Necháme chvilku proležet a pak pečeme do změknutí masa.

  3. Maso v průběhu pečení podléváme teplou vodou.

  4. Po upečení maso vyjmeme z pekáčku, šťávu slijeme, do pekáčku vlijeme trochu vody a "odstraníme" výpek ze strany pekáčku, který přidáme do šťávy. Uvedeme do varu a přidáme rozmíchanou "mysliveckou omáčku" (rozmícháme 2 lžíce v trošce vody).

  5. Přidáme plátky žampionů, maso a provaříme několik minut.

  6. Podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem...

Poznámka

Výrobky f. Nikal mám velice ráda, lze je zakoupit na

http://shop.nikal.cz/omacky-nikal/

Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 084 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeská myslivecká krkovička

  • Dadka0 Dadka0

  • rebeka rebeka

    Iljusa: tohle mi uniklo.. omáčku Nikal ( i tuto, mysliveckou ) mám doma.. vypadá to mňamkovně:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Moooc hezké. . . Rozšířila jsem řady oblíbených a určitě vyzkouším. Bodík je třeba udělit ;-):-):yes:

    Odpovědět

  • NdLiiČckA NdLiiČckA(neregistrovaný)

    Vypadá lákavě,už se mi zbíhaj sliny...:-!:-!:-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Olinko - je mi potěšením :-8

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Uvařeno, mysliveckou omáčku jsem neměla, tak jsem přidala trošku koření Divočina a uvařila k tomu rýži. Rodinka ještě nejedla, ale mě to moc chutná:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljušo:-),tak dovařeno,snědeno a nic nezbylo;-).Všichni jsme si moc pošmákli:-p a dokonce i manžel vyslovil pochvalu nahlas;-):-D.Do šťávičky jsem přidala 2lžíce smetany:-8 a jako přílohu jsem dělala placky a krokety z bramborového těsta,do kterého jsem přidala lžičku koření Divočina;-).Tento rcp.už v oblíbených zůstává a budu se těšit,až ho znovu udělám:-).Boďka už letěla minule,takže teď už jen fotečky a díky,za prima mňamku do rodinného jídelníčku:-).

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Iljušo:-)receptík vypadá moc jedle:-p-my staročeské koření můůůžeme:-p:-D-no a teď nevím,co s tou krkovičkou v lednici:-O,udělat k večeři slíbené řízky nebo tvou mňamku?Uvidím po domluvě s manželem;-).A jak už jsem jednou psala,tvé fotečky mi tu chyběli a tak za ně i bezva rcp.posílám boďku č.9;-).

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    pěkné :yes: Nikal koření nastuduji ;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa(autorka receptu)

    Václave, jsem nějaká zmatená, koření NIKAL je možné na internetu objednat na dobírku, dokonce při objednávce nad 750 Kč neplatíš poštovné (což si myslím je výhodné, neboť vždy se lidé domluví). Tato firma má zřízenou dokonce i bezplatnou linku, kde se můžeš informovat v případě dotazu.
    Nechci tady působit jako distributor (to opravdu nejsem), jen doporučuji věc, se kterou jsem již 2 roky velmi spokojená. Jejich "universální polévka" je na dochucení vynikající, jak do omáček tak polévek - kam se hrabe nějaký Masox. Při jejím používání cca 3x týdně na dochucení pokrmu mi velké kilové balení vydrží půl roku ;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Recept se mi líbí, ale i zboží "Nikal" . Jen se mi nelíbí platby, které nejsou na dobírku. Jsem nedůvěřivej po zkušenostech svých, známých i prezentovaných v TV.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Nikal taky neznám, ale za báječně vypadající recept posílám bodíka!:yes:;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Lákavé - hezké - výborné !!! :-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    To vypadá voňavě:-p:-p;-). Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Staročeské koření používám a mysliveckou omáčku sice neznám, ale asi to bude na způsob koření divočiny a to používám také. Ale věřím, že to je dobré.:yes:+ bodík už byl přidělen :-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: myslivecká vepřová pečeně staročeská krkovička myslivecká omáčka staroceska krkovice krkovička recepty myslivecká pečeně myslivecká pečeně recept krkovicka s ryzi staroceske recepty krkovička nikal koření vepřová krkovice s rýží koření nikal krkovice s rýží hodnocení firmy nikal vepřová pečeně po myslivecku nikal.cz myslivecké koření vepřová krkovice po myslivecku recept na staročeskou krkovici

Zapomněl/a jsem heslo