Hovězí s mysliveckou omáčkou

Marta Kuchařka:

Hovězí maso 7 názorů

54

Suroviny

500 g hovězího masa
1 cibule
2 velké mrkve
2 petržele
bobkový list
malá větvička rozmarýnu
4 kuličky jalovce
5 kuliček pepře
sůl
1 lžička ostré papriky (já dávám pouze sladkou)
petrželová nať
sůl
šťáva z citrónu
mouka na zahuštění
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a petržel nakrájíme a spolu s cibulí osmahneme. Přidáme nakrájené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme hrnkem vody, přidáme koření, dusíme.

  2. Před dovařením zahustíme rozkvedlanou moukou, dochutíme a na závěr do omáčky dáme nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Zdroj:časopis Pošli recept

Příloha: těstoviny, bramborový knedlík, v časopise byly domácí krokety

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí s mysliveckou omáčkou

  • spagetka spagetka

    casino: já bych byla spíš pro, aby se autorka onoho receptu v komentíku zaregistrovala a ten recept sem vložila, takhle to tu zanikne a nikdo ani nevzdechne ;-);-);-)

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    Hana Šebestová:
    :-)) I kdyby se jednalo jen o způsob jak na TOP propasírovat jakýsi odkaz:-(( tak jste to pěkně napsala:yes: A protože není mým zvykem hodnotit pozitiva:-* tak se ptám:
    Když už tam cpete ten citron (sice jenom čtvrtku, ale u tak to bude vonět beztak jako cviboch!!!), tak proč ještě tu marmeládu? Nebude tam té citrusové chuti přespříliš?
    A tuto, rádoby kuchařskou, mantru: "Poté tento kus/y,zprudka orestujeme po všech stranách, ABY SE MASO ZATÁHLO" raději ani nekomentuju...:-((
    :-))Ale jinak dobrýýý...:yes: :-K

    Odpovědět

  • Hana Šebestová Hana Šebestová(neregistrovaný)

    Vážená paní,
    Vaše foto s tímto rádoby exkluzivním pokrmem zavání obědem z fakultní nemocnice Královské Vinohrady a Váš technologický postup
    ve stylu rychle něco uvař je naprosto diletantský a zcestný.
    Paprika do tohoto pokrmu vůbec nepatří,naopak domácí protlak a červené víno jste jaksi vynechala,stejně tak marmeládu.
    Zkuste to trochu jinak,zeleninový základ mrkev,celer,petržel+ očištěnou 1/4 citronu,restujte na 1/2 másle a 1/2 oleje,jakmile začne mrkev pouštět karoten zarestujte s nejlépe domácím protlakem,přidejte maso,okořeňte solí a pewww.dkp.czpřem a vše po důkladném zarestování zalejte vývarem.Vývar si samozřejmě uděláte vedle,kam si dáte veškeré divoké koření,včetně jalovce a rozmarýnu.
    U těchto bylinek opatrně,jsou dosti aromatické.Tímto vývarem doplňujeme odvařenou šťávu přes sítko,takže nám odpadla práce s vyndaváním kuliček koření.Citron vyjmeme za šťávy.Pokud je již maso poloměké vyjmeme jej,dolejeme šťávu kvalitním červeným vínem,přidáme marmeládu a zahustíme strouhaným perníkem.Vše rozmixujeme tyčovým mixérem,dochutíme,na omáčku můžeme dát orestovanou slaninu.Poté vrátíme udušené maso zpět do již zhotovené omáčky.Přikláněla bych se k tomu,aby se maso dělalo v jednom,maximálně dvou kusech,které bych před přípravou prošpikovala a potřela hořčicí,nasolila a napepřila.Poté tento kus/y,zprudka orestujeme po všech stranách,aby se maso zatáhlo.
    Do tohoto výpeku přidáme zeleninový základ a postupujeme dle shora uvedeného postupu.

    Odpovědět

  • Pisina Pisina

    to je bašta,vyzkoušeno,dávám bodíka:-D:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Jani, ten jalovec a hlavně rozmarýn omáčku krásně ovoní a chce to i poctivou hrst čerstvé petrželky.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani R, jalovec má Kaufland, nedavno jsem ho kupovala:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, strašně bych to chtěla zkusit, ale bude to dobré bez toho jalovce? Billa, ani Hypernova, ani Albert nemáááá!:-((

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo