Červená řepa nakládaná a extra voňavá

srettka Kuchařka: srettka

Zavařeniny 72 názorů

Suroviny

Nálev:
1 l octa
2 l vody
10 dkg soli
45 dkg cukru krupice
8 g anýzu
12 g kmínu
12 g fenyklu
8 kg červené řepy
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience na nálev svaříme v hrnci a necháme zaklopené i s kořením odstát nejlépe do druhého dne, aby se uvolnily chutě koření. Množství koření vypadá přehnaně, ale chuť na konci je naprosto úžasná, skvěle vyvoněná a vyvážená.

  2. Řepu omyjeme a uvaříme i se slupkou do poloměkka. Vychladlou oloupáme a nakrájíme dle potřeby (kolečka, kostičky).
    Jde to i kolečkem na bramborový salát.

  3. Dáme do vymytých sklenic, zalijeme přecezeným nálevem, zavíčkujeme a sterilizujeme cca 20 min, já říkám do bublin, jakmile jsou ve skleničce.
    Víčkem dolu necháme vychladnout.

Poznámka

Inspirovala jsem se na mimibazaru, jen jsem si recept trochu poupravila. Ale jsem plně spokojená. Potrpím si na voňavou kořeněnou příchuť.

Je to pravdu moc dobrý recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 172 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená řepa nakládaná a extra voňavá

  • srettka srettka(autorka receptu)

    ne.ver: Fajn zpráva:-)potěšení na mé straně a ať chutná ;-)

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Tak, vyzkouseno, repa je zavarena a zustal mi i vzorek na ochutnani - kysele to na nas neni, nasi to delavali podobne. A kupodivu ma repa opravdu i krasnou barvu a je fakt delikatesni, takze zarazuju mezi "svy" recepty. Diky za tip. :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Iva: To bude asi tím, že my rádi kyselou chuť :-) spíš mi přijde, že zemitost řepy kyselost hodně stáhne :-) ale co člověk, to chuť ;-)

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Výborný recept, jen je to, jak už je psáno níže, více kyselé. Příště přidám víc cukru a bude to eňo ňuno. To koření je tam skvělé.:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Svirova: Já už mám taky letošní dávku ve sklenicích ;-)

    Odpovědět

  • Svirova Svirova(neregistrovaná)

    Tak po 6ti letech opět dělám řepu, doufám, že dopadne úplně stejně, jak tenkrát :-).
    :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Martina: Sám o sobě se někomu kyselý může zdát. Ale ve spojení se zemitou chutí řepy je z mého úhlu pohledu výborný. Ale jak vždy říkám..sto lidí, sto chutí :-)

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Nálev je příjemně kořeněný, ale za mě moc kyselý. Ocet bych neubírala, ale naopak přidala ještě trochu cukru :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    RoSza: Je to akorát, schválně jsem letošní várku koštovala na kyselost a za mě dobrý. Samozřejmě nálev se může zdát silnější,ale zemitost řepy to vyrovná;-)

    Odpovědět

  • RoSza RoSza(neregistrovaná)

    Není tam hrozně moc soli? A opravdu tolik octa nebo méně.

    Odpovědět

  • Kvetinka Kvetinka

    dnes dělám podle tohoto receptu, děláváme podobný, ale nemohla jsem si přesně vzpomenout, co do toho přijde. ANýZ ale určitě, miluji tu vůni a chut´anýzu. :yes:

    Odpovědět

  • hans2 hans2(neregistrovaný)

    Dělám dle tohoto receptu už dlouho...jen ještě přidávám cca. půl kořene strouhaného křenu a na poloviční várku všech ingrediencí. Řepu mi sežerou všichni doma bez keců a jsem nucen nakládat několikrát během roku...jen je potřeba vyčíhnout cenu řepy... :-D

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Hmm, toho octa je fakt moc :( je to kyselé jako blázen. Dala jsem o něco méně, ale přesto je to kyselé jako ta řepa kupovaná :( Příště fakt o polovinu méně, než je v receptu.

    Odpovědět

  • lupka lupka

    Koření je super, miluju anýz a fenykl, ale pro mě je to šíleně moc octa, je to příšerně kyselé. Takže za sebe dám příště tak polovinu octa a bude to v pořádku.

    Odpovědět

  • evinac evinac

    Řepa výborná,hned druhý den jsem otvírala.:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/22748-cervena-repa...

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: červená řepa nejlepší recepty lak na cervenou repu recept na nakládanou červenou řepu sterilizace červené řepy zavařování červené řepy jak nakládat červenou řepu červená řepa zavařování jak naložit červenou řepu nejlepši zavařena červena řepa nakladáme červenou řepu lák na řepu recept na nakladanou řepu zavařená červená řepa nejlepší recept červená řepa sterilizace červená řepa zavařujeme závaraná červená repa zavarena cervena repa červená řepa recepty zavařování červená řepa zavařená lák na červenou řepu-recept

Zapomněl/a jsem heslo