Rizoto
Kam se hrabe plovoucí italské risotto od Italů. Naše česká varianta je prověřená a oblíbená napříč generacemi. Česká klasika je bohatě sypaná strouhaným eidamem a chybět nesmí ani kyselá okurka.
Suroviny pro 4 porce
4-6
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 491 kJ / 1 791 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 3,50 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 400,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rýži uvaříme ve vroucí, osolené vodě dle návodu.
Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku. Přidáme sterilované lečo (pokud je slanější, solíme pokrm až ke konci, abychom nepřesolili).
Krok 3: Přidáme zbylé nakrájené maso od oběda i s výpekem, který zůstal.
Krok 4: Přidáme uvařenou rýži, hrášek, kukuřici (kdo má rád, může přidat žampiony), mletý pepř, grilovací koření, česnek.
Krok 5: Vše řádně promícháme a podáváme se salátem.
Zveřejněno 14. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLwg
Moje poznámka
Rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLwg
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 12 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Tématické fráze:
rizoto,
rizoto recept,
ryzoto,
rizeto,
recept na rizoto,
rísoto,
recepty na rizoto,
top recepty rizoto,
recepty rizoto,
recept rizoto,
ryzeto,
rizoto recepty,
rizito,
jak se dělá rizoto,
risoto recepty,
recept na ryzoto,
risoto recept,
recept na rizeto,
rizeto recept,
recepty - risoto
Suroviny:
rýže,
kukuřice sterilovaná,
maso vepřové,
hrášek sterilovaný,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
lečo,
česnek,
olej,
cibule
Komentáře (26)
Komu se to nelíbí, tak ať to nevaří a ani to nemusí komentovat