Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravu není vůbec složitý, stačí ho jen připravit dopředu a následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2009 13:59
naschvál jsem ho dělala abych se přesvědčila jak je to s tím varem smetany - ona se totiž musí vařit s tím cukrem a kakaem - a pak je to fakt hustší no ale holky honem, protože jinak se s klukem přecpeme a nebo ho budu muset dát sousedce ať ho použije. já totiž nepeču, takže ho nemůžu použít na cukroví
21. 12. 2009 13:54
Já jsi jdu přímo pro lopatu, Jitko!
21. 12. 2009 13:53
Jituš - já si jdu pro lžičku - momentík
21. 12. 2009 00:14
vybusna: no - já si to pamatuju šlehala jsem šlehačku na poháry - a ono z toho bylo máslo a teď mimo mísu - uplně nejúžasnější bylo když jsem babičce vybírala prstem smetanu z kameňáku kam dávala nadojené mléko - to byla dobrůtka.
21. 12. 2009 00:05
doplňuju - opravuju - velkou čokoládu na vaření - tj. 200 gr. a ano máslo se dává do toho roztopit. Ještě zavolám zítra mamce, co mi k tomu řekne - tátovi už bohužel nemůžu. a ano je to pařížská šlehačka těžká.
21. 12. 2009 00:03
tak toto je skutocne tan pravy parizsky krem, dzango to o com pises ze je lahky parizsky krem sa u nas vola parizska slahacka. parizskym kremom plnim napr. parizske rozky . simko prave nedavno som sa rozpravala s mamkou...byvalou profesionalnou cukrarkou, ze si pamata doby, ked urobila v slahacke o 2 obratke viac ako mala a ostalo jej v mise maslo...toto ja uz napr. som vobec nezazila.
20. 12. 2009 23:43
Smetana musí projít varem - to ano - to je v pořádku.
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač
Krém podle IlonyHen je výborný, jen nedáváme ztužovač
20. 12. 2009 23:41
Neznám,zaujalo mně to máslo že se rozehřeje.Já dělám 1 šlehačku a 1 čokoládu vařim,vychladim a druhý den se stužovačem našlehám,plnim hlavně trubičky.
20. 12. 2009 23:37
ještě- doporučuji vařit den předem a nechat pořádně, nejlépe přes noc vychladit
20. 12. 2009 23:36
a kolik čokolády? Toto je těžký pařížský krém, pak je ještě lehký, který se dělá jen ze smetany a čokolády
20. 12. 2009 22:58
no já ho vařila kdysi dávno, vím, že to opravdu trošku zhoustlo, a je to tak v tom sešitku napsané. no, ale když koukám na ostatní recepty, tak tam je - že se má přivést k varu - možná před 60 lety byla jiná šlehačka já to tedy opravím.
20. 12. 2009 22:50
Jitko, pro mne nový poznatek, smetana varem zhoustne? Asi blbá otázka, co? Já to fakt nevím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 15 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 20 hodinami
Burgery z trouby
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jemně perlivá bezinková limonáda
Bretik uvařila před 8 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
bohdana uvařila před 8 hodinami
Smažená niva se slaninou a listovým špenátem
Hanes uvařila před 8 hodinami
Křupavá kuřecí stehýnka s bramborem z remosky
likan1985.lj uvařila před 9 hodinami
Karbanátky
Kubovat@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Sloní žrádlo 3
SimonaTr uvařil před 9 hodinami
Dýňové knedlíčky
HankaSz uvařila před 11 hodinami
Rychlé zapečené chleby
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Perníkový koláč s jablky a mascarpone
Eliška_ uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pařížské rohlíčky chutnají báječně. Vytvoříme je z kombinace křehkého ořechového těsta, pařížského krému a čokolády
Pařížskou šlehačku a pařížský krém zvládnete s našimi radami snadno. Víte, jak je od sebe rozpoznat?
Pavel Berky nabídl recept na speciální sladký chléb, který pekl pro Jana Krause: Dlouho jsem váhal, co mu přinesu, přiznává
Další recepty
Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
57 názorů