Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 576 kJ / 4 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,30 g |
Tuky | 443,25 g |
Vláknina | 30,75 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 167,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao, nenecháme vařit. Po spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Mícháme, dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme.
Krok 2: Vychladlé dáme do lednice, nejlépe do druhého dne proležet. Chutě se lépe propojí.
Krok 3: Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme. Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort.
Zveřejněno 14. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
Moje poznámka
Pařížský krém trošku zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jK5R
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 17 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
parizsky krem z mascarpone,
pařížský krém s mascarpone,
pařížský krém bez másla,
pařížský krém,
zdravy parizsky dort,
pařížský krém do dortu,
pařížský krém bez šlehačky,
pařížský krém recept,
potahování patrového dortu,
pařižsky krem z maskarpone,
trochu zdravější pařížský krem,
krém bez másla,
krém na dort bez másla a bez šlehačky,
svatebni parizsky dort,
recept na pařížský krém,
parizsky dort bez cukru,
aby slehacka udrzela tvar,
pařížský šlehačka na svatební dort,
pařížský krem z kvalitní cokolady,
paříž krém s mascarpone
Suroviny:
smetana ke šlehání,
šťáva třtinová sušená,
kakao,
čokoláda,
máslo,
máslo kakaové
Komentáře (5)
To je vlastně pařížská šlehačka, ale chutná jako krém,