Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 778 kJ / 2 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,42 g |
Tuky | 52,14 g |
Vláknina | 23,70 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 412 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 387,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem uvaříme krém:
Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě. Krok 3: Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem. Krok 4: Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou. Krok 5: Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.
Smetanu povaříme 5 minut spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. Krok 2: Žloutky utřeme s cukrem a vodou do světlé pěny. Postupně vmícháme mouku s kypř. práškem a kakaem. Přimícháme ušlehané bílky, těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy srnčí hřbet a upečeme v předehřáté troubě. Krok 3: Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovačem. Krok 4: Upečený schladlý korpus jednou prořízneme a potřeme 1/3 šlehačky. Přiklopíme. Na povrch dáme 1/3 šlehačky a boky potřeme zbylou šlehačkou. Krok 5: Hotový hřbet uchováme v lednici, na povrchu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a postoruhanou čokoládou.
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGWp
Moje poznámka
Pařížský hřbet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGWp
Nejnovější recepty
Bublanina s kokosovými meruňkami
Přidáno před 8 hodinami
Mini dortíčky s broskví
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový krém s česnekovými krutonky
Přidáno před 12 hodinami
Rýžový salát s majonézou
Přidáno před 13 hodinami
Tilápie s vaječnou omeletou a čínským zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 27. 6. 2025 19:04
Jogurtová stracciatellová bábovka s banány
Přidáno 27. 6. 2025 15:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionová omáčka rychlá
Stanas před 4 hodinami
Citronová babeta
Dantes30 před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Lithira před 9 hodinami
Bramboračka
Yrian před 9 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Wilma před 11 hodinami
Karbanátky
Bomber před 11 hodinami
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Lenusak2 před 12 hodinami
Hamburgerové bulky
petra.sym před 12 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
TondaJ před 13 hodinami
Nekynuté škvarkové tyčky
Kalenka10 před 14 hodinami
Tématické fráze:
pařižsky dort,
pařižsky salat,
srnčí hřbet s pařížskou šlehačkou,
srnčí hřbet s krémem,
srnci hrbet se slehackou,
srnčí hřbet recept,
recepty on line,
hřbet za studena,
srnci hrbet za studena,
recept naparizsky hřbet,
parisky hrbet,
parížský cokoladovy korpus recept,
srnčí hřbet ze šlehačky,
pařížské řezy s malinami,
šlehačkou hrbet,
jak se dela pařižsky krem,
srnčí hřbet plněný šlehačkou,
pařižsky řez,
recepty z čokolády,
jednoduchý rychlý srnčí hřbet
Suroviny:
vejce,
voda,
kypřící prášek,
mouka polohrubá,
cukr,
kakao,
smetana ke šlehání,
cukr,
čokoláda na vaření,
ztužovač šlehačky,
šlehačka,
čokoláda hořká
Komentáře (5)