Pařížský krém
Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dalších laskomin. Na přípravě není nic složitého, základ je ovšem potřeba připravit den předem. Následující den již může zazářit na vašich dezertech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 458 kJ / 5 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,25 g |
Tuky | 421,50 g |
Vláknina | 39,50 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 188 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 329,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Moje poznámka
Pařížský krém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4QJV
Nejnovější recepty
Mořský vlk s bylinkami a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 6 hodinami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Smahova před 47 minutami
Pajšl - plíčky na smetaně
Danatafi před 1 hodinou
Chutné vafle
jenisovah@gmail.com před 1 hodinou
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Zuzik.1989 před 1 hodinou
Plněné papričky podle mé babičky
Sumaru před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Hanina_ před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným a zeleninou
Janek88 před 2 hodinami
Ciabatta
vobornik.radek před 4 hodinami
Koprová omáčka
pavelale před 5 hodinami
Tématické fráze:
pařížský krém,
pařížský krém recept,
recept na pařížský krém,
pařížský krém do cukroví,
paříšský krém,
parizsky krem ze slehacky,
parisky krem,
parizsky krem-recept,
pařížský krém na dort,
parizky krem,
pařížská šlehačka recept,
těžký pařížský krém,
krém,
recept pařížský krém,
krém na pařížské rohlíčky,
parisska slehacka,
parizsky krem z parizske slehacky,
nejlepší pařížský krém,
krém z pařížské šlehačky,
těžká pařížská šlehačka
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
kakao,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (61)
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.
OPRAVDU
právě že nezmrzlo :(
no budu to ještě zkoušet, díky za odpověď :)
P.S. dá se krém šlehat hned ten samý den, když vychladne? jakože nenechat ho "odpočinout" přes noc v lednici.
...tady je každá rada drahá
Tady tomuto se od nepaměti říká pařížská ŠLEHAČKA - těžká (akorát zde je uvedeno, nevím proč, 2x víc tuku-másla)
Nenapadá mě nic jiného, než že jestli vám to náhodou v lednici nezmrzlo?
když jsem ho dělala poprvé, tak se na druhý den po vychlazení nádherně vyšlehal. na podruhé se nevyšlehal vůbec a když jsem dělala krém nyní, tak sice po vychlazení šel trochu vyšlehat, ale okamžitě se srazil, prostě po cca 10 sekundách šlehání už byl sražený.
přitom jsem vše dělala přesně podle návodu. tak nevím, čím to může být. může mi někdo prosím poradit, co by mohlo být špatně? teplota surovin, rychlost otáček šlehače atd... ? děkuji za rady
Mnohokrát předem děkuji za radu.