Pařížský krém jednoduchý
Pařížský krém v téhle jednoduché verzi je hedvábně hladký, intenzivně čokoládový a hotový za pár minut. Protože se připravuje ze syrových žloutků, hodí se zejména do cukroví a dezertů, které budete skladovat v chladu a rychle spotřebujete.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 793 kJ / 2 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,20 g |
| Tuky | 238,18 g |
| Vláknina | 8,80 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 139,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížský krém jednoduchý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j2KB
Moje poznámka
Pařížský krém jednoduchý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j2KB
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 10 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 15 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 17 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 3 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 4 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 5 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 6 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 6 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 7 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 9 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
pařížský krém z ledových kaštanů,
parizsky krem z parizske slehacky,
pařižsky krem do dortu,
jednoduchy krem na dort,
jednoduchý pařižský dort,
jednoduchý čokoládový krém,
rychlý pařížský dort,
pařížský krém bez šlehačky,
rychlý pařížský krém,
cikansky krem,
pařížský krém na dort,
pařížský krém z kakaa,
pařížský šlehačka,
pařížský dort jednoduchý recept,
trvanlivý máslový krém,
jednoduchy krém do dortu,
parizske trubicky,
jak správně ušlehat šlehačku,
trvanlivý krém,
pařízský dort
Suroviny:
cukr moučkový,
kakao,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum
Komentáře (14)
Pařížská šlehačka - lehká: smetana, kakaový prášek, cukr krupice.
Cikánský krém - cukr krupice, smetana,cukrářská kakaová poleva.
Postup u obou stejný - vše provařit, nechat vychladnout, druhý den vyšlehat.