Svatojánská ořechovice

hafikov Kuchařka:

Nápoje 4 názory

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

75 dkg zelených vlašských ořechů (trhaných do svátku sv.Jana)
1 l lihu (čistého alkoholu) nebo vodky
1 l vody
1/2 lžičky zázvoru
6 g celé skořice
1 kousek badyánu
Po 20 dnech:
1/2 kg cukru
1/2 l vody svařit
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oprané ořechy pokrájíme a spolu s kořením dáme do velké skleněné nádoby. Poté zalijeme alkoholem a vychladlou převařenou vodou. Zakryjeme a necháme stát na světlém místě 20dní. Potom slijeme přes síto a doplníme vychl. cuker. roztokem. Promícháme a plníme do vypařených skleněných nádob a dobře uzavřeme.

Poznámka

Tento recept mi dal před lety pan Švehla z Kadaně. Foto dodám až letos opět udělám. Je dobrá,tak nezbylo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Svatojánská ořechovice

  • eva hubova eva hubova

  • Jaroslav Hribek Jaroslav Hribek(neregistrovaný)

    Zni to lakave, ten zazvor se tam dava suchy a mlety, nebo cerstvy? Badyan vcelku, nebo mlety, ale myslim si oboji asi mlete, kvuli zesileni chuti. Muj mail 1201680480@email.cz , kdyby nahodou nekdo vedel.
    Dekuji:yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    I já dělala ořechovici, myslím předloni, ale bylo to takové babské pití, mužským se to zdálo být slabé,ale dobré pro nás ženské, myslím že tam ještě 1 lahvinka je:-)):-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Hafíčku:yes:,ořechovice mne vždy moc chutnala,dělávala jí babička,recept si vzala bohužel sebou:-Ka tak vítám tento návod na ořechovici.:yes::-Kdávám bod:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo